Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

IFTTT: iedereen kan nu meerdere acties aan een trigger koppelen

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2017, 12:37 CategorieBediening

Voor de smart home-enthousiastelingen is If This Then That (IFTTT) een bekend begrip. Hiermee kun je namelijk tal van apparaten en diensten met elkaar koppelen en ze op elkaar laten reageren, ook wel automatiseren genoemd. IFTTT wordt nu echter nog een stuk aantrekkelijker voor iedereen aangezien je nu meerdere acties aan een trigger kunt koppelen.

Het was via If This Then That al mogelijk om meerdere acties aan een trigger te koppelen maar tot deze week moest daarvoor betaald worden. Dankzij het nieuwe en gratis Maker-abonnement is deze functie nu voor iedereen beschikbaar. Het enige wat je moet doen is dus een dergelijk gratis abonnement nemen en zogenaamde Applets (IFTTT-functies) en recepten aanmaken.

De mogelijkheden van IFTTT worden door deze functie weer een stuk groter. Zo kun je bijvoorbeeld het alarm af laten gaan én de lampen aan laten springen wanneer je camera een beweging waarneemt. Of je kunt bij het maken van een foto deze automatisch laten opslaan in zowel Dropbox als Google Drive. Daarnaast kunnen gebruikers met wat meer kennis van zaken nu ook een Javascript-code toevoegen om extra variabelen aan de actie te hangen. Zo wordt de actie bijvoorbeeld alleen op een specifiek moment van de dag uitgevoerd.

Lees meer over wat IFTTT is en hoe het werkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.