Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

iRobot lanceert nieuwe slimme stofzuigers met WiFi en Alexa-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2017, 12:13 CategorieHuishoudelijke apparaten

Stofzuigerfabrikant iRobot heeft deze week twee nieuwe slimme stofzuigers aan het assortiment toegevoegd. De Roomba 690 en 890 beschikken beiden over WiFi en kunnen dus middels een app bediend worden. Daarnaast kunnen beide modellen middels spraak aangestuurd worden.

De Roomba 690 en 890 zijn de nieuwste robotstofzuigers van iRobot en de eerste betaalbare modellen met app-bediening die het bedrijf op de markt brengt. Beide stofzuigers kunnen middels een app voor Android en iOS aangestuurd worden. Dit betekent dat je de stofzuiger op afstand aan kunt zetten, schema’s kunt activeren en statistieken kunt bekijken.

Het duurste model is de Roomba 890, al is de prijs nog niet bekendgemaakt. Deze stofzuiger is volgens het bedrijf met name geschikt voor mensen die huisdieren met veel haarverlies hebben. De borstels zijn hier speciaal voor ontwikkeld. De Roomba 690 is met een prijs van 375 dollar de goedkoopste slimme stofzuiger. De verwachting is dat de Roomba 890 en 690 komende zomer ook in Europa op de markt verschijnen.

Alle slimme robotstofzuigers van iRobot kunnen daarnaast middels spraak aangestuurd worden. Hiervoor is ondersteuning voor Amazon’s Alexa digitale assistent aanwezig. Helaas is deze functie momenteel alleen in de Verenigde Staten en alleen in het Engels te gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.