Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Dit is het nieuwe Ambient OS, waar de Essential Home ook op draait

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2017, 17:23 CategorieSoftware en apps

De man achter het Android-besturingssysteem heeft dinsdag een nieuwe OS aangekondigd, dat draait op de Essential Home: het Ambient OS. Het besturingssysteem zal je huis niet volledig gaan overnemen, maar slechts suggesties doen.

Dit is het Ambient OS

Essential is het bedrijf van de man die mede-oprichter is van het bedrijf dat Android heeft gemaakt, van Andy Rubin. De beste man heeft vandaag de Essential Home aangekondigd: een Amazon Echo-concurrent die wat meer privacybewust is. Dat apparaat draait op het Ambient OS en ook dat is vandaag gepresenteerd. Het OS zal je smarthome niet in z’n geheel gaan overnemen, maar er wel een actieve rol in gaan spelen door te begrijpen hoe de layout in elkaar steekt, hoe de bewoners zijn en welke diensten en apparaten er gebruikt worden.

Het Ambient OS wordt omschreven als een verbinding tussen de elementen die nog niet aan elkaar verbonden konden worden, aldus Essential, waardoor er dus nieuwe mogelijkheden ontstaan. Dat lijkt een beetje op IFTTT, een dienst die al lange tijd bestaat, maar dan net even anders. Het verschil is dat het nieuwe OS al zijn berekeningen offline doet op de Essential Home, waardoor je data offline wordt opgeslagen. Het systeem zal de apparaten direct via het lokale netwerk aansturen en niet gaan communiceren met cloudelementen.

Daarnaast, zo meldt Essential, zal het Ambient OS alleen suggesties doen en niet zomaar een handeling verrichten. Het is uiteindelijk nog altijd aan de gebruiker om iets te activeren. Er zal dus ook nergens op geanticipeerd kunnen worden. Het OS kan worden aangestuurd met de stem en kent een circulair design. Ook komen er steeds dialogenschermen in beeld wanneer je een afspraak hebt ingepland, bijvoorbeeld. Meer heeft Essential op moment van schrijven nog niet bekendgemaakt over het OS, dus daarover volgt later ongetwijfeld meer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.