Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Medewerkers van Apple testen de slimme Siri-speaker thuis’

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2017, 9:14 CategorieBediening

Enkele medewerkers van Apple zouden de afgelopen maanden de slimme Siri-speaker al hebben getest in hun eigen huizen. De onthulling van de speaker zou nog wel eens in juni kunnen gaan plaatsvinden, tijdens de jaarlijkse WWDC.

Siri-speaker wordt al thuis getest – gerucht

Bloomberg meldt dat enkele Apple-medewerkers al maanden lang de langverwachte Siri-speaker thuis aan het testen zijn. Deze speaker zou al maanden in ontwikkeling zijn en Apple is erin geslaagd om al die tijd informatie over het product uit de media te houden. Deze slimme speaker zou het moeten opnemen tegen de slimme speakers van Amazon, waar er inmiddels vijf van op de markt zijn (de Amazon Echo Show is de meest recente versie). Mogelijk wordt de Apple-speaker tijdens WWDC in juni onthuld, aldus de geruchten.

Het is nog niet bekend of Apple voor een apparaat gaat dat enkel een speaker en een microfoon bevat, of voor een apparaat kiest dat ook een scherm herbergt. Wel heeft onderdirecteur Phil Shiller onlangs zijn mening gegeven over gadgets met een scherm en dat ze daardoor “veel waardevoller zouden kunnen zijn”. En wanneer de (kunstmatige) intelligentie van die slimme producten groeit, dan is er ook behoefte aan een scherm, denkt Shiller. “Ze gaan steeds meer voor ons betekenen, waardoor er dus altijd een rol voor een scherm is weggelegd.”

De WWDC (Worldwide Developer Conference) van Apple begint dit jaar op 5 juni. Mogelijk horen we tijdens die conferentie dus meer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.