Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Microsoft wil Windows 10-pc’s inzetten als alternatief voor Amazon Echo-speakers’

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2017, 9:49 CategorieBediening

Microsoft zou voornemens zijn de pc met Windows 10 als alternatief in te zetten voor de populaire Amazon Echo-speakers. Dat wil Microsoft bereiken middels HomeHub, een centrale plek waar een gezin een kalender, apps en meer met elkaar kan delen.

Windows 10 met HomeHub als centrale plek voor de smarthome

Microsoft wil zich in de toekomst met Windows 10 meer gaan storten op de smarthomemarkt. Dat wil het bedrijf realiseren door HomeHub uit te breiden. Homehub is een centrale plek waar een gezin een kalender, apps en meer met elkaar kan delen. Het bedrijf is zelfs van plan om allerlei smarthomeproducten, zoals de Philips Hue-lampen, te gaan ondersteunen. HomeHub is geen nieuw product van de softwaregigant. Maar dat Microsoft deze stap breed wil aanpakken is wel nieuw en The Verge heeft daar informatie over ontvangen.

Een grote toevoeging aan het besturingssysteem zal de altijd-aan-functie zijn. Op het scherm wordt dan altijd informatie weergeven, zoals de tijd, enkele agendapunten en bijvoorbeeld digitale post-its. Ook zal Cortana hier natuurlijk een flinke rol in gaan spelen. Cortana is de digitale assistent van Microsoft, die aanwezig is op allerlei Microsoft-producten, zoals Xbox, pc’s en tablets. Met de assistent is het mogelijk stemcommando’s te geven. Maar ze kan je ook helpen bij het onthouden van belangrijke afspraken of opzoeken van informatie.

Daarnaast zou het straks mogelijk zijn via Cortana apparaten in huis aan te sturen (geen gekke gedachte, aangezien de Invoke-speaker met Cortana ook al onderweg is) en zou je straks ook kunnen bellen via de stemassistent. Al deze functies zouden in september kunnen worden geïntroduceerd. Microsoft heeft zichzelf ten doel gesteld ieder jaar twee grote updates voor het platform uit te brengen en september is het eerstvolgende moment waarop dat zou kunnen gebeuren. Ook producten van Nest, SmartThings en meer worden straks ondersteund. Het uiteindelijke doel is natuurlijk de concurrentie aangaan met Amazon, die onlangs de Echo Show onthulde.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.