Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nest Cam IQ beveiligingscamera voor binnen: slimmer en een hogere resolutie

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2017, 9:54 CategorieVeiligheid en beveiliging

Nest heeft vandaag een nieuwe beveiligingscamera voor binnenshuis aangekondigd. Het bedrijf komt met de Nest Cam IQ, een camera die weer iets slimmer is dan zijn voorganger en bovendien beelden in de hoge 4K Ultra HD-resolutie kan weergeven. De camera moet vanaf volgende maand te koop zijn in Nederland.

Slimmere Nest Cam IQ

Eén van de nieuwe features van de Nest Cam IQ is dat hij niet alleen laat zien wat er gebeurt, maar is ook slim genoeg om het verschil te weten tussen een persoon en bijvoorbeeld een kat. Je ontvangt dan meldingen op maat zonder dat je hiervoor een abonnement nodig hebt. Dit abonnement is bij de eerder gelanceerde camera’s wel vereist. Wanneer de camera een persoon ziet, kan hij een persoonsmelding sturen naar je smartphone. De camera zoomt dan automatisch in en houdt de persoon in beeld, zodat je weet wie het is en wat hij doet. Wanneer je in de app kijkt wat er gebeurt, zie je tegelijkertijd een 130-graden breed overzicht van de kamer en de volgfunctie met close-upweergave van de persoon in huis in beeld. 

Met Nest Aware abonnement

Met een abonnement op Nest Aware kun je dit alles uitbreiden met bekend-gezicht meldingen. Dit zijn meldingen over wie er in je huis is, bijvoorbeeld de naam van een gezinslid, de oppas of een onbekende. Hiervoor moet je bekende gezichten wel identificeren in de Nest-app. Met een abonnement krijg je daarnaast ook intelligente geluidsmeldingen. Deze meldingen brengen je op de hoogte van gebeurtenissen buiten beeld, zoals mensen die praten of blaffende honden. Bestaande klanten met de Nest Cam Indoor en Nest Cam Outdoor en een abonnement op Nest Aware kunnen deze meldingen ook ontvangen. Met Nest Aware heb je ook toegang tot bestaande functies, zoals 10- of 30-daagse videogeschiedenis die je met Beeldlijn in een paar seconden kunt doorzoeken. Andere voorbeelden zijn het maken en delen van clips en time-lapses, en Activiteitszones met automatische deurdetectie, zodat de meldingen nog nauwkeuriger zijn.

Hogere resolutie en betere beveiliging

Daarnaast is de kwaliteit van audio en beeld bij de Nest Cam IQ van groot belang. De camera heeft een 4K-beeldsensor (8 megapixels), kan 12x digitaal inzoomen en verscherpen, en biedt HDR-beelden (High Dynamic Range). Dankzij twee 940 nm infrarood-leds zorgt Nachtzicht ervoor dat alles gelijkmatig verlicht is zonder een rode glans. De luidsprekers van de Nest Cam IQ zijn zevenmaal sterker dan die van de oorspronkelijke Nest Cam. Verder staat de 3-microfoonarray dankzij de echo- en ruisonderdrukking volgens de fabrikant garant voor helder geluid.

De camera versleutelt de videobeelden op het apparaat voordat ze worden gestreamd en opgeslagen. De camera maakt hiervoor gebruik van een 128-bits AES-verbinding met TLS/SSL. Qua design zien we ook wat kleine verschillen met de vorige generatie terug. De Nest Cam IQ heeft een helderwitte behuizing van polycarbonaat met een draaisteun, waardoor je hem flexibel kunt plaatsen, waar je op dat moment een beeld nodig hebt.

Prijs en beschikbaarheid

De Nest Cam IQ wordt binnenkort via de website van Nest verkocht voor een prijs van 349 euro. Verzending van de Nest Cam IQ begint naar verwachting eind juni. De Nest Cam Indoor en Nest Cam Outdoor blijven verkrijgbaar voor 199 euro.


€ 298,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 299,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 349,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.