Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nieuwe Logitech Pop Smart Button is compatibel met Apple HomeKit

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2017, 19:40 CategorieBediening

Afgelopen jaar introduceerde Logitech de Pop Home Switch, een slimme knop waarmee je diverse smart home-apparaten kunt bedienen. Wij waren zeer enthousiast over het product, maar de beschikbaarheid liet te wensen over. Logitech probeert het nu opnieuw, met een vernieuwde versie die compatibel is met Apple Homekit. Ook de naam is veranderd; Logitech Pop Smart Button.

De Logitech Pop Smart Button is in principe hetzelfde als de Pop Home Switch die eerder op de markt gebracht werd. Het design is hetzelfde gebleven, de app is hetzelfde gebleven en de werking is onveranderd. Wel heeft Logitech de mogelijkheden uitgebreid want de nieuwe Pop Smart Button is nu compatibel met Apple HomeKit. Dit betekent dat je al je met HomeKit gekoppelde producten eenvoudig met de knoppen kunt bedienen. Er is nog iets anders veranderd; de prijs. Het starterpakket is een stuk goedkoper geworden.

Heb je nog een eerste model, de Pop Home Switch? Dan is het mogelijk om een software-update uit te voeren om gebruik te maken van de nieuwe functionaliteiten.

Hoe werkt de Logitech Pop Smart Button?

Met de Pop Smart Button kun je nog meer apparaten aansluiten, maar verder werkt de knop dus precies hetzelfde als het eerste model. Met één druk op de knop kun je het licht uit doen, de deur op slot draaien, de verwarming hoger zetten en nog veel meer. Het Logitech Pop Smart Button-pakket bestaat uit één smart button waar je drie zelfgekozen acties aan kunt koppelen en één Pop bridge die je nodig hebt om de button aan een wifi-netwerk te koppelen. Voor nog meer controle over je smart home kun je extra Pop Add-on Smart Buttons toevoegen. Deze zijn beschikbaar in de kleuren wit, staal, koraalrood en blauwgroen. Elke Pop bridge kan gekoppeld worden aan een ongelimiteerd aantal buttons.

Lees meer over de mogelijkheden van de knop in onze Logitech Pop Home Switch review.

Apple HomeKit-ondersteuning

De Pop Smart Button samen gebruiken met Apple HomeKit wordt extra makkelijk wanneer je beide apparaten koppelt aan de Apple Woning-app. De Pop komt gekoppeld aan de app uit de doos, dus je kunt er meteen mee aan de slag. Je stelt de verschillende scenario’s in en de knop doet de rest, of je nu alle lichten uit wilt doen alvorens naar bed te gaan of juist de elektrische gordijnen omhoog wilt laten gaan voor meer licht in huis.

De slimme knop van Logitech is ook te koppelen aan andere devices dan Apple’s HomeKit, bijvoorbeeld aan draadloze Sonos-muzieksystemen of aan de hub-based afstandsbedieningen van Logitech Harmony. Hiervoor gebruik je de Logitech POP-app voor iOS en/of Android. Daarnaast is het mogelijk de Pop Smart Button te koppelen aan Osram-verlichting, jaloezieën van Hunter Douglas en Lutron, August Home en Philips Hue.

Prijs en beschikbaarheid

Het Logitech Pop Smart Button-pakket en de Pop Add-on Smart Button zijn vanaf 13 juni verkrijgbaar in Apple stores en op de website van Apple voor respectievelijk 89,99 euro en 39,99 euro. Later dit jaar zullen deze producten ook in andere winkels verkrijgbaar zijn. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.