Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nieuwe Nest Cam krijgt 4K-resolutie en meer slimme functies

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2017, 21:50 CategorieVeiligheid en beveiliging

Nest werkt achter de schermen aan een nieuwe Nest Cam. Deze krijgt volgens de geruchten een 4K-resolutie en meer slimme functies dan er nu in zitten.

IP-camera

Nest, een volledige dochter van Google, heeft de Nest Cam op de markt gebracht als beveiligingscamera. De beelden worden via wifi naar de cloud van Google verstuurd, waar ze via een betaald abonnement te raadplegen zijn. Er worden dus geen beelden opgeslagen op het apparaat zelf. Dus een inbreker die er met de Nest Cam zelf vandoor gaat, is achteraf nog keurig in beeld te zien via de cloud van Google.

Dit kan de nieuwe Nest Cam: automatisch inzoomen op beweging

De huidige Nest Cam biedt een resolutie van 1080 pixels. Met een resolutie van 4K wordt dat flink opgekrikt, zodat er haarscherpe beelden naar de cloud worden verzonden. Die beelden zijn zo scherp, dat ze wel een flink stuk groter zullen zijn dan die van de huidige Nest Cam. Mensen met een zwakke internetverbinding hoeven echter niet bang te zijn dat ze hiermee juist slechter af zijn dan bij een Nest Cam van de huidige generatie.

4K-resolutie

Vanwege de 4K-resolutie is de nieuwe Nest Cam in staat om flink in te zoomen op de beelden die zijn gemaakt. De truc is dat de beelden die de gebruiker te zien krijgt, nog steeds een resolutie van 1080 pixels hebben. Er wordt min of meer een venster gemaakt van het volledige beeld dat in 4K wordt opgenomen. Het voordeel is dat de beelden binnen het 1080 pixel-venster veel scherper zijn dan bij de huidige camera.

Automatisch

Nu wordt het echt mooi, want dat zoomen doet de nieuwe Nest Cam geheel automatisch. Zodra er beweging wordt ontdekt, wordt daarop ingezoomd met grote scherpte. Op die manier wordt goed in beeld gebracht wat er voor de camera gebeurt.

Internetverbinding ontzien

Streamen of opnemen in 4K is echter nog geen mogelijkheid, meldt Android Police, die deze plannen van Nest heeft vernomen. De beelden die op afstand worden bekeken, worden altijd teruggeschaald naar 1080 pixels, om de internetverbinding te ontzien.

Douchekop-design

Het is nog de vraag welke van deze nieuwe slimme functies bij het betaalabonnement Nest Protect horen, en welke gratis worden aangeboden. De camera ondergaat nog wat kleine wijzigingen. De micro usb-aansluiting wordt vervangen door usb type-c en er komt een led-ring rondom de lens om aan te geven dat hij opneemt. Het ontwerp van de nieuwe camera lijkt volgens Android Police nog het meest op een Nest Cam Outdoor, maar dan in de vorm van een soort douchekop. Ondanks dit design is de camera alleen voor binnen bedoeld. De prijs wordt hoger dan die van de huidige Nest Cam: zo’n 300 dollar. Eind deze maand zou de nieuwe IP-camera worden aangekondigd.

Smarthomemagazine heeft de Nest Cam getest. Lees hier onze review.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.