Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Qualcomm lanceert het Mesh Networking-platform en een referentiedesign

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2017, 10:12 CategorieThuisnetwerk

Qualcomm lanceert een platform waarmee het voor andere fabrikanten gemakkelijker moet worden om mesh wifi-routers te maken. Ook is er een referentiedesign beschikbaar voor die fabrikanten, waar ze hun producten op mogen baseren.

Het Qualcomm Mesh Networking Platform

Een mesh-netwerk in huis aanleggen kan ervoor zorgen dat je nergens in huis een dode plek hebt wat de wifi-verbinding betreft. Daar heb je wel meerdere, vaak kleinere, routers voor nodig. Onder andere Google is in deze nieuwe trend gestapt. Qualcomm heeft aangekondigd ook iets met mesh-routers te willen doen, maar dan op een andere manier. De chipfabrikant gaat zelf geen producten op de markt uitbrengen, maar wil met het Qualcomm Mesh Networking Platform wel andere fabrikanten helpen dergelijke producten te maken.

Het platform brengt bestaande technologieën samen, maar introduceert ook nieuwe functies en zelfs een referentiedesign. Andere fabrikanten kunnen dan vervolgens op basis van dat design, en de beschikbare technologie, zelf een mesh wifi-router fabriceren. Ook wil de chipfabrikant ervoor zorgen dat het installeren van deze routers gemakkelijker gaat, middels verschillende managementopties, en zal er een optionele stembesturing aanwezig zijn. Daarvoor dienen fabrikanten wel een speaker en een microfoon te implementeren.

Het platform maakt gebruik van Qualcomms IPQ40x8/9 system-on-a-chip (soc) en ondersteunt 802.11ad, 802.11ax, Powerline, bluetooth en ZigBee voor smarthome en IoT-oplossingen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.