Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Siri-speaker van Apple geproduceerd door AirPod-fabrikant’

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2017, 16:52 CategorieBediening

Het Taiwanese Inventec schijnt de Siri-speaker van Apple te mogen produceren. Het bedrijf is ook al de enige leverancier van de AirPod-oordopjes van Apple. Nu meldt het Chinese Economic Daily News dat Apple een bestelling geplaatst heeft voor een niet nader genoemd aantal speakers. Als die bestelling daadwerkelijk geplaatst is, is Apple er vermoedelijk bijna klaar voor ze aan de wereld te onthullen.

Onthulling Siri-speaker

De slimme speaker van Apple wordt volgens Ming-chi Kuo, analist van het Taiwanese KGI Securities, tijdens het WWDC (Worldwide Developers Conference, een conferentie die zich voornamelijk op ontwikkelaars richt) onthuld. Dat congres vindt dit jaar plaats tussen 5 en 9 juni en Apple houdt dan traditioneel een eigen keynote.

Het zou aan het eind van die keynote zijn dat Apple de speaker onthuld. Naar het schijnt gaat het om een duurder apparaat dan die van grote concurrent Amazon. De speaker van Amazon kost 179 euro en heeft relatief beperkte mogelijkheden en niet de beste ingebouwde technologie. Apple zou daarop willen inspelen door een premium variant te lanceren.

Siri-speaker

De speaker van Apple schijnt aangestuurd te worden door digitale assistent Siri. Die bevindt zich al in vrijwel alle producten van Apple, waarmee het voor gebruikers van meerdere Apple-producten handig is. De speaker zou voorzien zijn van onder meer een subwoofer en een aantal tweeters, om zo krachtig geluid te kunnen leveren.

Het schijnt verder dat Apple de Siri-speaker voorziet van technologie van Beats. Ook zou er een krachtige processor ingebouwd worden, vergelijkbaar met die van de iPhone 6. Of er bijvoorbeeld een scherm of andere soortgelijke technologie meegeleverd wordt is niet zeker.

Slimme speakers

Met de slimme speaker betreedt Apple een markt die steeds voller raakt. De grootste speler op die markt is Amazon, dat succes boekt met zijn Echo-speakers. Gebruikers kunnen middels spraakassistent Alexa bijvoorbeeld hun verlichting controleren, maar ook nieuwe bestellingen plaatsen in de webwinkel.  Amazon zou van plan zijn in een toekomstige versie een scherm in te bouwen, waarmee het een stapje voor lijkt te zijn op Apple. Afgezien van Amazon is er ook nog de Google Home, een speaker met soortgelijke mogelijkheden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.