Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme lamp wil alle IoT-toepassingen combineren

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2017, 17:35 CategorieVerlichting

De meeste smart home hubs zijn plastic kubussen die weinig moois aan de woonkamer toevoegen. De start-up Morpheus Team wil daar verandering in brengen met de Momo. De slimme lamp moet apparaten als de Nest, Amazon Echo, Google Home en Philips Hue allemaal combineren.

Slimme lamp met kunstmatige intelligentie

De slimme lamp wordt voorzien van kunstmatige intelligentie en handelt naar patronen van de gebruiker. “De kunstmatige intelligentie leert mettertijd al je gewoontes en reageert daar op passende wijze op,” legt Edoardo Scarso, oprichter en CEO van Morpheus uit. “Dat betekent dat als Momo een activiteit leert die een gebruiker met enige regelmaat uitvoert, het voorstelt die te automatiseren.”

Een voorbeeld dat Scarso noemt ligt in het ochtendritueel van een gebruiker. Als je elke ochtend op een bepaald tijdstip de lampen in de keuken aanzet en vervolgens de waterkoker, stelt het apparaat voor dit elke dag automatisch te doen. “De combinatie van handelingen met een regelmatige interval van maandagen tot en met vrijdagen vormt een gedrag.”

Meer dan een lamp

Momo moet natuurlijk meer dan gewoon een slimme lamp worden. Het apparaat kan niet alleen met stemcommando’s bediend worden, maar ook met bewegingen. Zo kan een gebruiker volgens Digital Trends door zijn hand boven het apparaat te laten zweven het licht dimmen. Ook kan het ledlicht van kleur veranderen.

Verder is er een camera toegevoegd aan het apparaat, aangevuld met allerlei sensoren. Het gaat om een 360-graden camera met gezichtsherkenning en bewegingssensoren. Mede door die gezichtsherkenning kan Momo volgens de Kickstarter dienen als beveiligingscamera. Mochten er onbekenden in huis zijn, kan de lamp een bericht doorsturen naar de eigenaar, die dan live beelden ziet van die mogelijke indringers.

Kickstarter-campagne

Op dit moment is er een Kickstarter-campagne aan de gang om Momo te financieren. Het doel staat op 45.000 dollar. Op moment van schrijven is er met 80 backers al 22.051 dollar opgehaald en zijn er nog 33 dagen te gaan. Mensen die 279 dollar of meer doneren, krijgen het apparaat ‘gratis’ thuis geleverd. Of de Momo echt gemaakt kan worden is wel nog even de vraag. Het is een behoorlijk ambitieus project, dat de functies van veel meer verschillende smart home hubs moet combineren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.