Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme ledverlichting van IKEA werkt binnenkort met HomeKit van Apple

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2017, 12:14 CategorieVerlichting

Het Zweedse IKEA heeft laten weten dat de slimme ledverlichting van het bedrijf, genaamd Trådfri, binnenkort werkt met Apples HomeKit. Wanneer de koppeling precies gelanceerd zal worden, is helaas nog niet bekendgemaakt — het zal ergens in de zomer zijn.

IKEA-producten werken straks met Apple HomeKit

Het Zweedse woonwarenhuis IKEA heeft onlangs een systeem rondom slimme ledlampen gelanceerd in Nederland. Dinsdag maakt het bedrijf bekend dat het systeem, dat Trådfri wordt genoemd, binnenkort ook gekoppeld kan worden aan HomeKit van Apple. Dat is het smarthomeplatform van Apple waar je allerlei apparaten op kunt aansluiten, die je vervolgens kunt bedienen vanaf bijvoorbeeld een iPhone. Het systeem van IKEA bestaat uit ledlampen, verlichte panelen, een bewegingssensor en nog een aantal andere producten.

Het woonwarenhuis heeft echter nog niet naar buiten gebracht wanneer we de IKEA-producten kunnen aansturen vanaf een iPhone of iPad, de Apple Watch of de stemassistent Siri (die binnenkort mogelijk op een slimme speaker te vinden zal zijn). Deze zomer zal er een update arriveren voor onder meer de Trådfri Gateway en Trådfri-app die de ondersteuning met zich meebrengt. Deze update moet er ook voor zorgen dat dezelfde productgroep vanaf dat moment ook kan worden aangestuurd via de Amazon Echo en Google Home.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.