Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Smappee integreert Amazon Alexa en maakt daarmee gewone apparaten slim

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2017, 13:00 CategorieEnergie

De slimme energiemonitor Smappee integreert Amazon Alexa, de spraaktechnologie van het online warenhuis Amazon, in haar app. Met deze integratie kunnen gebruikers van de energiemonitor hun woning verder veranderen in een energiezuinig huis.

Alexa-integratie voor Smappee

De slimme energiemonitor Smappee integreert Amazon Alexa, de spraaktechnologie van online warenhuis Amazon, in haar app. In combinatie met de draadloze schakelaars, de Comfort Plugs, van Smappee kunnen daardoor voortaan niet alleen nieuwe, slimme apparaten met de stem bediend worden, maar ook normale apparaten — zoals lampen of de televisie. Deze integratie zorgt ervoor dat Smappee-gebruikers hun huis nog verder kunnen veranderen in een slimme en energiezuinige woning, laat het bedrijf donderdag weten.

Amazon Alexa is onder andere aanwezig op de Echo, Echo Dot en Echo Show van Amazon. Sinds Amazon deze spraaktechnologie open heeft gesteld voor derden, kunnen ontwikkelaars er functies – zogenaamde skills – aan toevoegen. Inmiddels zijn er al zo’n tienduizend van deze skills beschikbaar: apps die de mogelijkheden van Amazon Alexa uitbreiden. Smappee voegt daar nu twee nieuwe skills aan toe.

De eerste is de Smappee Smart Home skill. Met de energiemonitor van Smappee en de Comfort Plugs was het al mogelijk om het energieverbruik van apparaten in real-time te meten. Dankzij de integratie met Amazon Alexa kunnen die gewone elektrische apparaten nu ook daadwerkelijk bestuurd worden via spraaktechnologie. Met één gesproken commando kan zo bijvoorbeeld de televisie worden uitgezet als er gebeld wordt.

Met de tweede skill kunnen gebruikers nu via spraak het energieverbruik van huishoudelijke apparaten over een bepaalde periode opvragen; bijvoorbeeld van een week of maand. Voor woningen met zonnepanelen is het mogelijk om aan Smappee te vragen hoeveel energie deze zonnepanelen over een bepaalde periode hebben geproduceerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.