Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Stemassistent Cortana kan straks meer dankzij de Cortana Skills Kit

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2017, 10:36 CategorieBediening

Microsoft heeft laten weten dat de Cortana Skills Kit nu in publieke bèta is, waardoor meer ontwikkelaars er dingen voor kunnen maken. Met de Skills Kit kunnen ontwikkelaars zelf nieuwe vaardigheden maken, of bestaande skills van Echo of Home converteren.

Meer vaardigheden voor stemassistent Cortana onderweg

De Amazon Echo beschikt over stemassistent Alexa. Deze digitale assistent is in staat zo’n tienduizend dingen te doen, vaardigheden die zijn ontwikkeld door Amazon en andere ontwikkelaars. Google en Microsoft lopen hier nog op achter, maar achter de schermen wordt er hard aan die achterstand gewerkt. Google laat andere ontwikkelaars al meer dingen doen met Google Assistant en nu opent Microsoft ook haar eigen stemassistent voor ontwikkelaars van buitenaf. De Cortana Skills Kit is in publieke bèta gelanceerd voor die ontwikkelaars.

Deze vaardigheden zullen dan werken op Windows 10, Android, iOS en de onlangs aangekondigde Invoke-speaker (evenals de speakers van HP en Intel). Maar ook op bijvoorbeeld het systeem in de auto, zodat Cortana je kan helpen bij het vermijden van wegen wanneer er veel verkeer is en je echt niet te laat mag komen op je werk — de assistent weet waar je bent en kan de info daarop aanpassen. Helaas werkt de stemassistent nog niet in Nederland, dus is de kans groot dat we er hier langer op moeten wachten totdat alles goed werkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.