Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Stemassistent van Microsoft, Cortana, in 3D te zien in hologramconcept

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2017, 10:39 CategorieBediening

Een ontwikkelaar is erin geslaagd een 3D-concept van Cortana, de stemassistent van Microsoft te maken in de vorm van een hologram. In een meegeleverde video is goed te zien hoe de hologram er precies uitziet wanneer die in gebruik genomen wordt.

Bekijk Cortana in 3D dankzij deze hologram

Gamers die veelal op een Xbox gamen en bekend zijn met de schietspellenserie Halo kennen Cortana als een personage uit die games. De mensen die al jaren gebruikmaken van producten van Microsoft, zoals Windows 10, kennen de assistent als een hulpmiddel voor allerlei zaken. Ook de mensen die de stemassistent hebben geïnstalleerd op Android of iOS (in de VS dan) kennen haar om die reden. En tegenwoordig komen we de stemassistent ook tegen op slimme speakers, zoals de Invoke van Harman Kardon.

De stemassistent duikt dus op een aantal plekken op en zal binnenkort op nog meer plekken te vinden zijn. Een ontwikkelaar loopt nu alvast voorop en brengt Cortana naar een 3D-hologram. Binnen die hologram kan de kunstmatige intelligentie allerlei informatie laten zien, bijvoorbeeld het weer. De ontwikkelaar maakt ook gebruik van aspecten die al beschikbaar zijn, zoals een software development kit, zodat de ervaring over het algemeen overeen moet komen met de ervaringen die al beschikbaar zijn. Check ook vooral de bovenstaande video.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.