Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Deze slimme zonnewering is in staat zonne-energie op te wekken

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2017, 15:05 CategorieEnergie

Duurzame energie speelt een steeds belangrijkere rol in de wereld en dat moet ook wel in de strijd tegen klimaatverandering. Het is steeds makkelijker voor individuele huishoudens om zelf energie op te wekken. Zo kunnen er bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak geplaatst worden. Flatbewoners hebben die luxe echter niet en daar heeft het bedrijf SolarGaps een oplossing voor gevonden. Het heeft slimme zonnewering in ontwikkeling, die zonne-energie kan opwekken.

Energie opwekken met zonnewering

Wareable heeft een interessante special online gezet waarin het de zonnewering van SolarGaps uitlicht. Daarvoor vindt op dit moment een Kickstarter-campagne plaats, waarmee het bedrijf zijn eerste producten wilt financieren. SolarGaps werkt als volgt: het bedrijf maakt aluminium of kunststof zonnewering. Daarop monteert het kleine zonnepanelen, waarmee zonne-energie opgewekt kan worden.

CEO en oprichter Yevgen Erik legt uit hoe hij op het idee kwam. “Ik probeerde zonnepanelen op het dak te installeren, maar dat bleek niet de goede plek te zijn,” vertelt hij. “Ik heb veel oplossingen geprobeerd. Windenergie, andere paneelsoorten. Ik bedacht me dat het grote probleem voor veel huizen -inclusief dat van mij- is dat energie via de ramen verloren gaat.”

Slimme zonnewering

De slimme zonnewering van SolarGaps volgt het licht van de zon. Daarom zouden ze ook aan de buitenkant van een raam geplaatst moeten worden, om zo optimaal zonne-energie op te kunnen wekken. Het team achter SolarGaps schat dat één vierkante meter aan zonnewering maandelijks zo’n 100 tot 150 kWh aan energie op zou moeten wekken. De daadwerkelijke prestaties hangen af van het formaat van de ramen en of ze op het zuiden gericht staan.

De slimme zonnewering kan ook met een smartphone bestuurd worden. De app voor iPhone en Android werkt via Wifi en Bluetooth en geeft de gebruiker controle over de zonnewering. Zo kan de hoek veranderd worden en kan de gebruiker ze op gezette tijden omhoog en omlaag laten gaan.

Volgens Erik is de zonnewering ook handig als bescherming voor de ramen. “Op dit moment ziet de zonnewering er uit als een schild, maar werkt ze ook zo. Ze beschermen je ramen tegen orkanen en sterke wind en gebruikmakend van weersvoorspellingen, kunnen we de zonnewering sluiten bij slechte omstandigheden.”

Kickstarter-campagne

Er is op dit moment een Kickstarter-campagne aan de gang voor de SolarGaps. Het doel is om 50.000 dollar op te halen, waarvan op moment van schrijven 4.785 dollar is opgehaald. Er zijn 21 mensen die geld hebben toegezegd en er zijn nog 35 dagen te gaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.