Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Zo maak je zelf snel en simpel al je eigen slimme Siri-speaker

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2017, 10:49 CategorieBediening

Heb je thuis een iPhone liggen die je niet meer gebruikt? Dan kun je daar in combinatie met een simpele speaker een Siri-speaker van maken. Dat kan bijvoorbeeld via bluetooth, maar ook nog met een ouderwetse audiokabel.

Zo maak je je eigen Siri-speaker

Als we de geruchten mogen geloven – en ze worden steeds hardnekkiger – dan werkt Apple momenteel achter de schermen aan een slimme Siri-speaker. Deze speciale speaker zou moeten kunnen concurreren met de Amazon Echo en Google Home en gebruikers allerlei apparaten in huis laten aansturen. De verwachting is dat je de HomeKit-apparaten met je stem kunt bedienen, maar precieze details over het apparaat zijn nog schaars. Kun je echter niet meer wachten op die speaker, dan kun je er nu ook al zelf een bouwen.

Dit heb je nodig voor een Siri-speaker

Voordat je aan de slag kunt, dien je een aantal dingen bij elkaar te verzamelen. Zo heb je een iPhone nodig die je niet meer gebruikt, die is voorzien van een redelijk recente versie van het iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple. Je kunt hier ook een oude iPad voor gebruiken — zolang je maar in staat bent om Siri op te roepen middels het commmando ‘Hey Siri’. Daarnaast heb je een speaker nodig. Dit kan een bluetooth-speaker zijn, maar ook nog eentje die je kunt aansluiten middels zo’n ouderwetse audiokabel, bijvoorbeeld.

In principe maakt het niet uit wat voor speaker je kiest, zolang je de iPhone er maar op kunt aansluiten (hetzij dus draadloos of met draad). Kies je voor een speaker met draad, dan dien je zelf nog even te kijken hoe je dat netjes wegwerkt, maar dat hoeft geen groot probleem te zijn. Zowel de iPhone als de speaker kunnen voortaan niet meer voor andere dingen gebruikt worden, dus zorg ervoor dat je apparaten verzamelt die je ook nergens anders meer voor wil gebruiken. Als laatste heb je uiteraard een plek nodig waar je de installatie plaatst.

Dit moet je doen voor je Siri-speaker

Wanneer je alle benodigdheden hebt verzameld, dan stop je de stekker van de iPhone in de smartphone en het stopcontact. Datzelfde geldt voor de speaker die je gebruikt. Het is van belang dat beide producten altijd aanstaan en nooit meer uitgaan. Sommige bluetooth-speakers gaan na verloop van tijd uit, dus doe je er goed aan voor een speaker te kiezen die dat uiteraard niet doet. Daarom is kiezen voor een ouderwetse stereo-installatie misschien de beste optie, omdat die apparaten vaak gewoon aan blijven staan wanneer ze niet worden gebruikt.

Hier moet je nog aan denken

Als alles dan echt klaar is, moet je Siri nog even inschakelen op je oude iPhone of iPad, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Daarvoor ga je simpelweg naar Instellingen > Siri. Binnen die instellingen dien je vervolgens de drie bovenste opties te selecteren, zodat Siri altijd aanstaat en meeluistert wanneer je haar probeert aan te spreken. Het kan zijn dat Siri ook op je andere iPhone geactiveerd wordt en daar is niet echt een oplossing voor — behalve dan de assistent uit te schakelen op de iPhone die je elke dag gebruikt.

Dit kun je met de zelfgemaakte Siri-speaker

Nu alles achter de rug is, kun je de zelfgemaakte Siri-speaker gebruiken. Je kunt er een aantal dingen mee doen: je kunt haar vragen een mop te vertellen, hoe het weer wordt vandaag, of ze een podcast af wil spelen en nog veel meer. Dat is afhankelijk van de apps die je hebt geïnstalleerd en de commando’s waarvan je het op de hoogte brengt (er bestaan honderden commando’s). Uiteraard is het ook mogelijk enkele smarthomeproducten in huis aan te sturen wanneer je HomeKit gebruikt, terwijl muziek alleen via Apple Music te bedienen is.

  • Delen:

Reacties

  1. Miranda
    24 april, 2018 om 11:02

    Heb het geprobeerd en werkt perfect! Ook trouwens niet alleen met apple music, spotify werkt ook om nummers te skippen, vorige nummer, wie artiest is ed. Dus geen homepod nodig!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.