Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon opent stembesturing Alexa voor alle videostreamingdiensten

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2017, 9:48 CategorieBediening

Amazon heeft laten weten dat de stembesturing van Alexa nu is opengesteld voor alle videostreamingdiensten die Echo (gaan) ondersteunen. Daardoor wordt het voor Echo-gebruikers mogelijk allerlei videodiensten met de stem te besturen, mits de implementatie er is.

Videostreamingdiensten met je stem besturen

In de landen waar de Amazon Echo al beschikbaar is en de mensen Engels spreken, kunnen gebruikers binnenkort een nieuwe feature verwachten: videostreamingdiensten aansturen met de stem. Amazon heeft de stembesturing van assistent Alexa namelijk voor deze diensten opengegooid, waardoor het dus mogelijk wordt om dergelijke diensten helemaal met je stem te bedienen. Zo kunnen gebruikers nu zoeken op specifieke films of series, door genres zoeken of zelfs van kanaal wisselen — mits de apps de ondersteuning inbouwen.

Sommige apps hadden al een vorm van stembediening ingebouwd, maar die was nooit heel uitgebreid. Nu is dat dus wel anders, maar moeten gebruikers wachten totdat hun favoriete videostreamingdienst de ondersteuning zal inbouwen. Amazon werkt met enkele teams achter deze diensten, maar de verwachting is dat het nog wel even duurt voordat alle applicaties zijn voorzien. Of deze functie straks ook in Nederland beschikbaar is, is helaas niet bekend. Waarschijnlijk wel in het Engels, maar nog niet in het Nederlands.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.