Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple laat ontwikkelaars gemakkelijker met HomeKit experimenteren

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2017, 9:42 CategorieThuisnetwerk

Apple heeft bekendgemaakt dat ontwikkelaars voortaan gemakkelijker kunnen experimenteren met de mogelijkheden die HomeKit aanbiedt. Ze hoeven daarvoor niet meteen een licentie aan te schaffen — wel wanneer het product op de markt wordt uitgebracht, natuurlijk.

Meer producten voor HomeKit op komst

Apple voert enkele veranderingen door aan de basis van HomeKit, waardoor er mogelijk sneller producten voor het protocol op de markt kunnen worden uitgebracht. Ontwikkelaars kunnen voortaan namelijk zonder een licentie toch experimenteren met de mogelijkheden van het thuisnetwerk, schrijft Forbes. De ontwikkelaars mogen hier ook allerlei apparaten voor gebruiken die ze zelf prettig vinden werken. Maar zodra het product op de markt wordt uitgebracht, moet er uiteraard wel een licentie worden afgenomen bij het bedrijf uit Cupertino.

Een geüpdatete versie van de HomeKit-specificaties toont aan dat ontwikkelaars de authentificatie voor het netwerk nu ook via een software-update kunnen toevoegen en dus niet altijd een dedicated chip aan boord hoeven te plaatsen. In theorie betekent dit ook dat oudere apparaten geschikt gemaakt kunnen worden voor het netwerk, al vergt het wel veel van de processor — wat de uitrol kan beperken. Inmiddels wordt het protocol voor in de smarthome van Apple al ondersteund door bedrijven als Ikea, Philips en Honeywell.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.