Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Bescherm je smarthome tegen virussen met de Dojo

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2017, 10:38 CategorieVeiligheid en beveiliging

De toekomst ziet er op gebied van technologie rooskleurig uit. Als we alle geruchten mogen geloven hebben we allemaal binnen no-time een smart-home wat alles voor ons doet. Er zijn nu al koelkasten en lampen die door spraak te bedienen zijn en het zal allemaal nog veel extremer worden. Zoals andere computers, moet ook je smart-home goed beveiligd zijn tegen virussen. Daar is nu een apparaat voor: De Dojo!

Hoe werkt het de Dojo?

Virussen komen binnen via je internetverbinding. Momenteel bestaan er al vele virusscanners die je apparaten beveiligen. Je bent per apparaat beveiligd, maar als je een apparaat hebt ZONDER virusscanner loop je dus wél risico. Hier komt de Dojo goed van pas.

Deze gadget staat als het ware tussen je internetverbinding en je apparaten. Hij fungeert dus als een ‘firewall’, voor je al je devices. Wanneer er een bedreiging wordt geconstateerd, verbreekt de Dojo de verbinding met het desbetreffende apparaat om uitzaaiing te voorkomen. Het apparaat ziet er strak en onopvallend uit en is te bedienen via een app op je smartphone. Via deze app kun je ook chatten met de klantenservice van de ontwikkelaar.

Prijs en beschikbaarheid

Dit slimme apparaatje wordt gemaakt door het bedrijf ‘Bull Guard’ en is vorige week op de markt gebracht. Hij kost zo’n 200 Amerikaanse dollar. Het is nog niet duidelijk wanneer de Dojo ook in Nederland verkrijgbaar is.

Er zijn meerdere firewall devices zoals de Dojo en de toekomst moet uitwijzen of deze apparaten doen wat ze beloven. Als de Dojo voorkomt dat iemand jouw ‘smart-wasmachine’ hackt en al je kleren twee maten te klein uit de machine komen, dan is hij toch wel nuttig!

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.