Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De Tertill is een Roomba voor het onkruid in je tuin

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2017, 11:46 CategorieTuin en terras

Een van de uitvinders van de Roomba-robotstofzuiger, Joe Jones, heeft nu een robotonkruidwieder uitgevonden. De Tertill schuifelt op grote plastic wielen tussen je planten door, en belooft alleen het onkruid een kopje kleiner te maken.

Tertill pakt de kleintjes aan

Dat doet de Tertill geheel zelfstandig. Hoe de robotonkruidwieder onderscheid maakt tussen planten die wel en die niet onder de categorie onkruid vallen, was de grootste klus voor de uitvinder. Joe Jones heeft de oplossing gevonden door te zoeken in het formaat van de planten die de Tertill tegenkomt. Zijn ze groot, dan laat hij ze staan.

Gekortwiekt

Kleine plantjes zijn allemaal de klos. Die worden onthoofd door een snelle snee van een zwiepende plastic draad, net zoals in een trimmer. Het werkt dus wel anders dan wanneer je het zelf zou doen. De Tertill laat de wortels staan; een mens zou die eruit trekken. Het onkruid zal dus weer onherroepelijk omhoog schieten, maar komt dan de Tertill alweer snel tegen. Plantjes die op deze manier meerdere keren worden kortgewiekt, strijken vanzelf een keer het vaantje, zo is de gedachte.

Zonne-energie

Wil je kleine planten die geen onkruid zijn beschermen tegen de Tertill, dan moet er een afscherming omheen worden gezet. De Tertill kan alleen werken in een tuin waarbij de ‘echte’ planten niet te dicht op elkaar staan. Het apparaat werkt op zonne-energie via een zonnepaneel op de bovenkant en laadt zichzelf voortdurend op. Hij beschikt over bluetooth, en kan dus aan een smartphone worden verbonden. Als het een tijdlang erg bewolkt is, kan hij eventueel via een usb-poort handmatig worden opgeladen. Tegen een regenbui is hij goed bestand, zodat het werk gewoon door kan gaan tijdens een plensbui. Je hoeft hem dus niet naar binnen te halen.

Kickstarter

De Tertill moet iets van 250 dollar gaan kosten, en gaat binnenkort via Kickstarter zoeken naar crowdfunding.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.