Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Herman Miller lanceert slimme kantoormeubelen

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2017, 15:34 CategorieSensoren

Herman Miller, meubelontwerper die achter iconische ontwerpen als de Aeron-stoel zit, heeft samen met ontwerper Yves Béhar een nieuwe serie van slimme kantoormeubelen ontworpen. Het is vandaag officieel gepresenteerd tijdens de NeoCon in Chicago en erop gericht kantoorwerkers aan het bewegen te krijgen.

Slimme kantoormeubelen

Het systeem dat de meubelen slimmer zal maken is Live OS gedoopt. Het gebruikt sensoren die geïntegreerd worden in bureaus van Herman Miller, of aan andere producten bevestigd kunnen worden. Die sensoren verzamelen geanonimiseerde gegevens over medewerkers en geven werkgevers inzicht in de manier waarop de werkruimtes die ze beschikbaar stellen gebruikt worden.

Als het gaat om kantoormeubelen die ervoor geschikt zijn zowel staand als zittend aan te werken, kunnen gebruikers instellen dat er om de zoveel tijd een doel behaald moet worden. Specifiek kan bijvoorbeeld ingesteld worden dat een gebruiker elke 60 minuten minimaal 12 minuten wil staan. Het bureau laat dan weten wanneer een kantoormedewerker weer op moet staan.

Meer bewegen tijdens de werkdag

Belangrijk is een aanvulling op dat systeem: de kantoormeubelen van Herman Miller die werken met Live OS zorgen ook voor langetermijndoelen. Uiteindelijk zouden medewerkers meer moeten bewegen op een gemiddelde werkdag. “Onze eerste proeven wijzen erop dat medewerkers die Live-bureaus gebruiken, actiever worden. Ze wisselen vaker tussen zitten en staan, tot wel zes keer zo vaak als normaal het geval zou zijn,” aldus Ryan Anderson, die als directeur van commercialisering verantwoordelijk is voor Live OS.

De hele dag zitten is natuurlijk ook niet goed voor de mens. Veel onderzoeken wijzen uit dat mensen beter kunnen wisselen tussen zitten en staan, dan de hele dag blijven zitten. De oplossingen van Herman Miller en Live OS zouden kunnen helpen dit wisselgedrag te stimuleren.

De sensoren die kantoormeubelen slimmer maken kosten in de Verenigde Staten 100 dollar per stuk. De software die nodig is om de sensoren goed te laten functioneren is voor 36 dollar per bureau per jaar beschikbaar. Verder kost de software voor de zit/sta-bureaus 60 dollar per jaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.