Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Logitech presenteert Circle 2 camera voor binnen en buiten

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2017, 9:01 CategorieVeiligheid en beveiliging

Logitech heeft vandaag de Circle 2 gepresenteerd. Deze nieuwe, slimme camera is de opvolger van de compacte Circle die vorig jaar geïntroduceerd werd. Het nieuwe model kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, komt met verschillende accessoires en biedt een nog wijdere kijkhoek.

Logitech Circle 2

De Logitech Circle 2 is net als zijn voorganger een slimme beveiligingscamera, aan dat principe is niks veranderd. De camera neemt bewegingen waar en maakt aan de hand hiervan korte videoclips die in de cloud opgeslagen kunnen worden, en via de Circle-app bekeken kunnen worden. Toch is de tweede versie flink vernieuwd.

De tweede generatie van de Logitech Circle heeft een slanker uiterlijk meegekregen en komt nu met een standaard waarop de camera in nagenoeg elke hoek geplaatst kan worden. Deze standaard kan op een kast geplaatst worden maar je kunt hem ook aan een muur monteren middels twee schroeven. Er komen twee versies op de markt; een versie met kabel en een draadloze versie. Beide modellen beschikken over een behuizing die volledig waterdicht is, waardoor ze ook beiden buiten gebruikt kunnen worden.

Daarbij beschikken beide Circle 2 camera’s over een kijkhoek van 180 graden (voorheen 135 graden), een full hd-beeld, een ingebouwde microfoon en een ingebouwde speaker. Het is dus mogelijk om te praten met iemand die voor de camera staat, mits je de Circle-app open hebt staan. De draadloze versie komt met een batterijduur van drie maanden en kan via usb opgeladen worden. Deze versie van de camera is door de ingebouwde accu ook een stuk dikker dan de draadloze versie. Mocht je de accu snel willen vervangen dan kun je gaan voor een optioneel accupack.

Accessoires

Logitech brengt ook diverse accessoires voor de camera’s op de markt. Bij de lancering wordt voor de draadloze versie dus een accupack uitgebracht en voor de versie met kabel komt een weerbestendige kabelset, een ‘window mount’ en een ‘plug mount’ op de markt. De window mount maakt het mogelijk de camera op het raam te plakken. Je hoeft de camera dus niet per se buiten te hangen om te kunnen zien wat zich buiten afspeelt. De plug mount is een simpel opzetstuk waardoor je de camera direct op het stopcontact plaatst, handig voor bijvoorbeeld in de keuken of een hoog geplaatst stopcontact.

Abonnementen en app

Op het gebied van abonnementen is er niks veranderd. Zonder abonnement kun je nog steeds 24 uur gratis terugkijken en krijg je onbeperkte meldingen en downloads. Voor 3,99 euro per maand kun je tot 14 dagen terugkijken. Voor 9,99 euro per maand kun je tot 31 dagen terugkijken, krijg je specifieke meldingen als er personen waargenomen worden, kun je zones in het beeld aanmaken en kun je snel door de videoclips van de 31 dagen bladeren.

Overigens werkt de nieuwe Circle 2 met dezelfde app als waar de Circle 1 mee gelanceerd werd. Deze Circle-app wordt alleen voorzien van een update, waarna je met beide camera’s aan de slag kunt.

Smart home integratie

Toch is er op het gebied van software wel veel nieuws te melden, met name op het gebied van smart home-integratie. De Logitech Circle 2 biedt namelijk vanaf nu ondersteuning voor de Logitech Pop Smart Button. Hierdoor kun je de camera met een druk op de knop aan- of uitzetten, de privacy-modus activeren, een korte opname starten of een gesprek beginnen. Daarnaast is integratie met Amazon Alexa aangekondigd, waardoor je de camera middels spraak kunt bedienen. En, ook is er ondersteuning voor Apple HomeKit aanwezig. Dit betekent dat je de camera middels Siri kunt bedienen maar ook kan de camera als bewegingssensor binnen HomeKit gebruikt worden waardoor je bij een beweging bijvoorbeeld de Hue-lampen kunt laten activeren.

Prijs en beschikbaarheid

De Logitech Circle 2 moet deze maand nog in de Nederlandse winkels liggen. De prijs bedraagt 199 euro voor de versie met kabel en 229 euro voor de draadloze versie. Een extra accu kost 59 euro, de weerbestendige kabelset kost 29 euro, de window mount gaat voor 39 euro weg en de plug mount is te koop voor 29 euro.


€ 165,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 168,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 168,70

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 154,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 154,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 154,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.