Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Qualcomm wil fabrikanten helpen bij het maken van slimme speakers

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2017, 12:27 CategorieBediening

Qualcomm heeft aangekondigd een raamwerk klaar te stomen voor fabrikanten, waar zij hun eigen slimme speakers op kunnen baseren. Door dit raamwerk neemt de chipfabrikant een hoop werk uit handen van bedrijven die een dergelijke speaker willen maken.

Meer slimme speakers op komst door Qualcomm

Slimme speakers zijn tegenwoordig een hot item en menig consumentenelektronicafabrikant werkt tegenwoordig aan zijn eigen speaker, waaronder Apple, HP, Harman Kardon, Samsung en natuurlijk Amazon. En laten we ook zeker niet de onlangs gepresenteerde Essential Home vergeten. Qualcomm wil het toekomstige producenten van deze speakers gemakkelijker maken een eigen speaker uit te brengen, door een raamwerk uit te brengen waar het design op gebaseerd kan worden. Dat raamwerk wordt een referentiedesign genoemd.

De onderdelen en informatie die Qualcomm zal leveren, zijn allemaal getest en werken dus — dus dat werk hoeven andere fabrikanten niet meer te doen. Dit is met name handig voor kleine spelers natuurlijk, dus een Amazon zul je niet snel voor het raamwerk gebruiken. Qualcomms Smart Audio Platform beschikt over de speaker, een microfoon, wifi, bluetooth evenals AllPlay. Ook biedt het design ondersteuning aan voor sleutelwoorden, echo-annulering en beamforming. De eerste producten gebaseerd op dit raamwerk verschijnen in 2018.

Wie op dit moment aan de slag gaat of al is gegaan met de techniek van Qualcomm, is helaas niet bekend. Eerder presenteerde het bedrijf al een referentiedesign voor mesh wifi-routers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.