Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme speaker van HP zal toch een zelfstandig apparaat worden

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2017, 10:21 CategorieBediening

HP heeft bevestigd dat de slimme speaker van HP een zelfstandig apparaat zal worden, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving. Je hoeft de speaker straks dus niet verplicht aan een Windows 10-computer te koppelen, zoals eerder wel gedacht werd.

Slimme speaker van HP toch zelfstandig

Microsoft en HP hebben onlangs laten weten dat de bedrijven werken aan een slimme speaker met stemassistent Cortana aan boord. Niet lang daarna kwam in het nieuws dat deze speaker verplicht aan een Windows 10-pc moest worden gekoppeld, maar dat blijkt niet waar te zijn. Dat heeft een HP-vertegenwoordiger bevestigd tegenover de redactie van Pocket-lint. Mogelijk ziet de slimme speaker van HP eruit zoals op de bovenstaande afbeelding, maar Microsoft maakte duidelijk dat het nog om een artistieke render gaat hier.

Er staan nog weinig dingen vast over de slimme speaker van HP, maar dat het dus niet verplicht is haar aan een Windows 10-pc te koppelen wel. Qua design kan er nog een hoop veranderen en qua functionaliteit ook. Helaas wilde dezelfde vertegenwoordiger zelf niets meer kwijt over de samenwerking met Microsoft. Wel is het mogelijk de speaker aan te sluiten op een Windows 10-pc, maar met welk doel is nog niet duidelijk. Deze speaker moet het straks opnemen tegen de Google Home, Amazon Echo en de Essential Home.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.