Update Linksys Velop brengt webinterface en geavanceerde instellingen

23 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
Linksys-Velop-review

Linksys laat weten dat gebruikers van het Velop-systeem een update kunnen verwachten waarmee diverse verbeteringen doorgevoerd worden, waaronder toegang tot een webinterface.

Afgelopen week hebben we onze uitgebreide review van het Linksys Velop WiFi-systeem gepubliceerd. Hoewel we zeer enthousiast waren over het systeem, was onder meer het gebrek aan een webinterface met geavanceerde instellingsmogelijkheden een minpuntje. Nu, een week later, komt daar verandering in.

Linksys laat weten dat gebruikers van het Velop-systeem een update kunnen verwachten waarmee diverse verbeteringen doorgevoerd worden. De belangrijkste verbetering is dat je voortaan ook via een webinterface – en dus niet alleen via de app – toegang krijgt tot de instellingen. Daarbij zijn er naast de basisinstellingen ook geavanceerde instellingen beschikbaar voor diegenen die hun systeem verder willen personaliseren.

De firmware-update wordt in de nacht automatisch geïnstalleerd, maar handmatig bijwerken is ook mogelijk. Na de update wordt toegang via een browser geactiveerd en kun je onder meer de instellingen voor de DHCP-server, de DNS-configuratie en de DMZ aanpassen. Ook uitgebreide logboeken voor het oplossen van problemen zijn te zien via de interface. Voor de installatie en de ingebouwde kanaalzoeker blijft het gebruik van de app vereist.

Reacties (0)