Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

4K-televisies met Android TV van Sony werken binnenkort met Amazon Echo

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2017, 9:03 CategorieBediening

Sony heeft laten weten dat haar 4K-televisies met Android TV aan boord, binnenkort gekoppeld kunnen worden aan de Amazon Echo. Dat betekent dat je in de toekomst je televisie in de woonkamer kunt bedienen met je stem, via de slimme speaker.

Bedien je Sony Android TV met je stem

Sony’s meest recente televisies die ondersteuning aanbieden voor 4K en HDR, die worden aangedreven door Googles televisieplatform Android TV, kunnen binnenkort worden gekoppeld aan de Amazon Echo, laat Sony vandaag weten. De nieuwe functie wordt later deze maand verwacht middels een software-update en geeft eigenaars van een dergelijke televisie en slimme speaker van Amazon, de kans de tv te bedienen met hun stem. Je kunt het toestel in- en uitschakelen met stemcommando’s, en ook bijvoorbeeld het volume beheren.

Daarnaast kun je van zender wisselen, aangeven dat je naar een andere output wil gaan en kun je enkele DVR- en streamingopties aansturen. Helaas is het zo dat deze functie aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zal zijn. Daar zal de applicatie die ervoor nodig is, TV Control Setup with Amazon Alexa, automatisch worden geïnstalleerd na het downloaden van de firmware-update. Daar dien je wel het knopje ‘automatisch updaten’ voor hebben aangevinkt. Wanneer de functionaliteit beschikbaar is in Nederland, is helaas niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.