Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Acer brengt slimme luchtmonitor naar Nederland voor 199 euro

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2017, 18:53 CategorieSensoren

Een paar maanden terug kondigde Acer de Air Monitor al aan, één van de vele smarthome-producten van de Taiwanese fabrikant. Inmiddels is de luchtmonitor ook in Nederland gearriveerd, en wel voor een prijs van 199 euro.

Acer Air Monitor

Acer introduceert de Air Monitor, een apparaat dat de luchtkwaliteit in huis meet. Het apparaat vereenvoudigt volgens de fabrikant het dagelijks leven en past goed in een nieuw tijdperk met volledig interactieve, beveiligde huizen vol draadloze apparatuur. Met de Acer Air Monitor kunnen bewoners in realtime belangrijke luchtkwaliteitsindicatoren in de gaten houden. Deze zijn af te lezen in een speciale smartphone-app of aan de hand van de kleuren van het intuïtieve LED-lichtsysteem van het apparaat.

Dankzij de sensoren kan de Air Monitor het volgende meten:

  • VOS (vluchtige organische stoffen)
  • Kooldioxide (CO2)
  • Pm2,5- en PM10-deeltjes
  • Luchtvochtigheid
  • Temperatuur

De gegevens over de luchtkwaliteit zijn in realtime toegankelijk via een smartphone-app die beschikbaar is voor zowel Android als iOS. Daarnaast kan de luchtmonitor indien gewenst pushmeldingen verzenden wanneer de gemeten luchtkwaliteit de ingestelde grenswaarden overschrijdt. Op basis van de ontvangen melding kun je actie ondernemen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. De module kan ook IFTTT-applets triggeren. Zo kun je andere IFTTT-compatibele apparaten inschakelen wanneer de luchtkwaliteit verandert.

Het apparaat heeft een LED-lichtsysteem met intuïtieve kleuren dat in één oogopslag de luchtkwaliteit aangeeft. Een geïntegreerde sensor schakelt het LED-licht automatisch uit wanneer het omgevingslicht tot onder een bepaald niveau daalt, bijvoorbeeld wanneer je gaat slapen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.