Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Alibaba komt nu ook met eigen smart home speaker

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2017, 21:12 CategorieBediening

Na webwinkel Amazon heeft nu ook de Chinese concurrent Alibaba een eigen smart home speaker ontwikkeld. De Tmall Genie lijkt op een Amazon Echo-speaker en doet ongeveer hetzelfde.

AliGenie

Dus: de lichten bedienen, opdrachten aanhoren en uitvoeren en een beetje licht geven. De 400 gram zware Genie bezit een speaker die 75 decibel geluid kan produceren. Zet hem binnen vijf meter van je bed neer, en hij kan je ook nog wekken, met een rustige stem, zo wordt beloofd. Dit wordt de AliGenie stem-assistent genoemd. De speaker voorziet in bluetooth- en wifi-verbindingen voor de aansturing van een smart home.

Bestellingen

De Tmall Genie kan ook de gordijnen sluiten (mits die daartoe geschikt zijn) en vragen beantwoorden over het nieuws, weer en meer, en ook nog muziek afspelen uit een eigen muziekbibliotheek met tien miljoen nummers. Ook kan de speaker bij aangesloten webwinkels – zoals uiteraard Alibaba – bestellingen plaatsen. De Tmall Genie belooft voortdurend bij te leren. Niet alleen aan de hand van software-updates, maar ook door de opdrachten van zijn meesters. Verder heeft Alibaba er van alles in gestopt voor eenvoudig vermaak. Hij kan kinderen verhaaltjes vertellen, je horoscoop voordragen en met kinderen het spelletje rock-paper-scissors spelen.

Chinese taal

De Chinese webwinkel noemt het een ‘tovenaar’. Vooralsnog luistert de speaker alleen naar de Chinese taal. De speaker loopt op een Mediatek processor en kost in China nog geen 70 euro. Halverwege deze maand gaat de verkoop van start voor een select groepje klanten, die zich hebben opgegeven voor een beta-test.

Apple, Amazon, Google en Samsung hebben allemaal een smart speaker ontwikkeld of zijn daarmee bezig. Wil je meer weten over deze ontwikkeling, lees dan ons uitgebreide artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.