Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Firmware voor Apple HomePod verklapt alvast wat details over de speaker

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2017, 9:26 CategorieBediening

Er is nieuwe firmware uitgebracht voor de Apple HomePod, de slimme speaker die Apple later dit jaar zal uitbrengen. Die firmware is bedoeld voor de testapparaten die in omloop zijn, maar andere ontwikkelaars kunnen de software-update ook al ontvangen — en uitpakken.

Firmware voor Apple HomePod verklapt details

Dit weekend heeft Apple een firmware-update uitgebracht voor de testversie van de Apple HomePod die nu in omloop is. Ontwikkelaars kunnen de software nu downloaden en uitpakken — en dat is precies wat er is gebeurd. Uit de software is op te maken dat de slimme speaker draait op een volledige versie van iOS en zich gedraagt als een iPhone zonder scherm. Ook blijkt uit de firmware dat de spraakgestuurde speaker enkele toegankelijkheidsfuncties zal krijgen; functies die we nu ook al aantreffen op iPhones en iPads.

Het aanraakgevoelige gedeelte op de bovenkant van de speaker zal worden gebruikt voor het handmatig activeren van Siri, evenals het bedienen van de volume en het instellen van een timer. Onder dat aanraakgevoelige gedeelte zit mogelijk een verzameling kleine led-lampjes die andere dingen kunnen weergeven, op basis van context. Voorlopig ziet het er overigens niet naar uit dat de Apple HomePod third-party applicaties zal kunnen draaien, concludeert de ontwikkelaar, ondanks het feit dat iOS dus het besturingssysteem is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.