Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Home kan nu geüploade of gekochte muziek afspelen van Play Music

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2017, 9:45 CategorieBediening

Google heeft het mogelijk gemaakt dat gebruikers van de Google Home nu ook geüploade en gekochte muziek van Play Music kunnen afspelen. Play Music is de muziekstreamingdienst van de zoekmachinegigant.

Muziek afspelen via Play Music op Google Home

De Google Home is een slimme speaker die in Amerika en enkele landen in Europa te koop is. De speaker werd gelanceerd met een aantal missende functies, die Google één voor één lijkt aan te pakken. Reminders instellen is momenteel nog niet mogelijk, maar je kunt wel je geüploade of gekochte muziek van Play Music via de speaker afspelen. Daar hebben we nu nog niet zoveel aan in Nederland, maar wanneer het apparaat hier te koop is dan is het alvast goed om te weten wat je wel en niet kunt doen met je nieuwe smart device.

Voorheen kon je al wel muziek afspelen via Play Music, maar koos de Assistant ervoor dat dit alleen nummers mochten zijn uit de online catalogus. Deze verandering zorgt ervoor dat de mensen die niet betalen voor Play Music, toch hun eigen muziek kunnen afspelen via de slimme speaker. Mocht je wel betalen, dan geeft Google Home straks altijd de voorkeur aan de online nummers. Mocht je een nummer willen afspelen die er niet is, dan schakelt ‘ie automatisch over op de geüploade nummers. Het is nog niet bekend wanneer Home hier te koop is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.