Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Microsoft onthult eigen slimme thermostaat met Cortana aan boord

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2017, 9:43 CategorieEnergie

Microsoft heeft laten weten dat het de handen ineengeslagen heeft met Johnson Controls voor het ontwikkelen van een eigen thermostaat. Uiteraard is dit een slimme thermostaat, die wordt aangedreven door de spraakassistent Cortana.

Dit is de slimme thermostaat van Microsoft

Microsoft en Johnson Controls hebben een slimme thermostaat onthuld. De softwaregigant heeft de Glas-thermostaat gepresenteerd in een YouTube-video (zie hieronder), die wordt gemaakt door Johnson Controls, de makers van de eerste elektrische thermostaat. Uit de video is op te maken dat Glas een doorzichtig scherm krijgt, waarop gebruikers kunnen zien hoe warm het is in huis, waar de temperatuur mee aan te passen is, waar agenda-items van af te lezen zijn en waarop te zien is hoe het is gesteld met de luchtkwaliteit in huis.

Glas zal werken op het Windows 10 IoT Core-systeem van Microsoft en heeft de mogelijkheden van spraakassistent Cortana aan boord. Dit is de eerste thermostaat met Cortana aan boord, nadat de softwaregigant eerder naar buiten bracht dat de digitale assistent naar meer apparaten zou komen. De Glas zal constant blijven checken of je in de kamer bent of niet en zal ook constant de luchtkwaliteit in en rondom het huis blijven volgen. Het uiteindelijke doel van de sensoren is om de gebruiker energie te laten besparen op de lange termijn.

De Glas kan namelijk constant de temperatuur aanpassen, mocht dat nodig zijn (net zoals de Nest en de Ecobee4 doen). Als we de video van Microsoft mogen geloven dan zal deze thermostaat in de markt worden gezet voor bedrijven en commerciële doeleinden, aangezien het Microsoft Azure-systeem ook één van de drijvende kracht zal zijn. Het is op moment van schrijven onduidelijk of Glas ook voor de consumentenmarkt wordt gelanceerd en wanneer die überhaupt zal verschijnen. Ook weten we helaas nog niets over de prijs.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.