Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

RoomMe bedient al je smart home-apparaten als je de kamer inloopt

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2017, 10:18 CategorieBediening

Het slimme huis wordt pas echt slim wanneer je zelf geen acties meer hoeft te ondernemen en de apparatuur in huis automatisch met je meedenkt. RoomMe is een eerste poging om dit te realiseren, simpelweg door te kijken of je jezelf in een bepaalde ruimte bevindt.

Startup Intellithings heeft de RoomMe ontwikkeld. Dit kleine apparaatje, dat doet denken aan een rookmelder, moet in elke ruimte aan het plafond gehangen worden en laat smart home-apparatuur in huis reageren op jouw aanwezigheid.

De bedoeling is dat je de RoomMe in elke kamer vlakbij de ingang aan het plafond monteert. Vervolgens download je de RoomMe-app voor Android of iOS en geef je aan welke smart home-apparaten je hebt en in welke kamer ze te vinden zijn. Zolang je je smartphone bij je hebt kan de sensor de app laten weten in welke kamer je jezelf bevindt en kunnen slimme apparaten middels bluetooth hierop aangepast worden.

Elk familielid kan een eigen configuratie aanmaken, op basis van locatie en tijdstip. Wanneer je laat in de avond een kamer binnenloopt zorgt de RoomMe dan bijvoorbeeld voor een andere reactie dan wanneer je vroeg in de ochtend een kamer binnenloopt. Zo kunnen onder meer de lampen, de thermostaat en je av-systeem aangepast worden.

Intellithings laat weten dat de RoomMe werkt met producten van diverse partners, waaronder Apple HomeKitSamsung SmartThingsWinkBelkin WeMo en Nest. Via Indiegogo wordt geld verzameld om het project van de grond te krijgen. Voor 139 dollar kun je erin investeren en krijg je een exemplaar thuis gestuurd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.