Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung werkt aan slimme speaker met Bixby-assistentie

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2017, 12:44 CategorieBediening

De geruchten waren er al, maar nu lijkt de knoop doorgehakt: Samsung is druk bezig met de ontwikkeling van een slimme speaker die bedienbaar is door middel van de digitale assistent Bixby.  Intern wordt het project Vega genoemd, maar het is nog onduidelijk welke naam de slimme speaker zelf krijgt.

Bixby

Bixby werd eerder samen met de Samsung Galaxy S8 gepresenteerd. Bixby is tot nu toe alleen nog maar beschikbaar voor de S8-toestellen, maar in de toekomst moet Bixby gaan werken met alle slimme apparatuur van het bedrijf.  In mei kondigde Samsung al aan te werken aan een apparaat speciaal voor Bixby. Toentertijd was er enkel een patentaanvraag en grote plannen. Nu is de kogel door de kerk en kan Samsung binnenkort de concurrentie aangaan met de Amazon Echo.

Vega

Het nieuwe project heeft de naam Vega en er is nog niet heel veel bekend. De exacte specificaties van deze slimme speaker zijn nog niet bekend, maar naar verwachting zullen deze nagenoeg overeenkomen met de slimme speakers van de andere techbedrijven. Project Vega is een jaar geleden van start gegaan, maar er is nog geen verschijningsdatum van de slimme speaker bekendgemaakt. De verwachting is dat de Vega op zijn vroegst in 2018 zijn intrede zal maken.

Samsung kan zijn borst natmaken, want de markt voor slimme speakers is in volle bloei. De Amazon Echo kwam in 2014 al uit, Google Home verscheen in 2016 en de Apple HomePod wordt in december verwacht. Het is dus nog maar de vraag of Samsung zich daartussen weet te wringen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.