Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme deurbel kopen: waar moet je op letten?

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2017, 8:54 CategorieTips en advies

De slimme deurbel raakt steeds meer in opkomst. Niet zo gek ook, want slimme technologieën voor thuis zijn razend populair. Zoals bijvoorbeeld slimme verlichting en slimme stofzuigers waar we al eerder over schreven. Met een slimme deurbel kan je op je smartphone zien wie er aanbelt waar ter wereld je ook bent. Zolang je maar bent verbonden met het internet. Ideaal om te kunnen communiceren met de pakketbezorger als je niet thuis bent. Of wellicht wil je liever niet opendoen als er een ongenode gast voor de deur staat. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf van een slimme deurbel? En welke slimme deurbellen zijn er?

Slimme deurbel kwetsbaar voor hacks

De voordelen van een slimme deurbel zijn duidelijk. Wanneer er wordt aangebeld krijg je een notificatie op je smartphone en vaak kun je communiceren met diegene die voor de deur staat. Nadelen zijn er natuurlijk ook. Zo kan een slimme deurbel gehackt worden waardoor indringers zomaar op jouw WiFi kunnen komen. Begin dit jaar gebeurde dit bij Ring. Door een fout in de software konden hackers via de deurbel op het WiFi-netwerk van gebruikers komen. Middels een firmware-update is dit euvel verholpen, maar het blijft een aandachtspunt. Om die reden is het geen vreemde gedachte om te kiezen voor een slimme deurbel met voldoende support om deze hacks tegen te gaan en/of op te lossen.

App-ondersteuning

Een slimme deurbel moet vooral goed werken. Hiervoor is een goede app nodig met support voor iOS, Android en Windows smartphones. Goedkope slimme deurbellen hebben veelal wel een werkende app, maar de vraag is of er over twee jaar nog steeds ondersteuning is. Daarom behandelen we in dit artikel alleen bewezen slimme deurbellen met goede ondersteuning en de meeste mogelijkheden. Ook dure bekabelde alternatieven behandelen wij niet omdat er simpelweg beter, goedkoper en eenvoudiger te krijgen is op de huidige markt.

Ring: zuivere audio en ingebouwde accu

Ring is de bestverkochte slimme deurbel op Amazon. De slimme deurbel komt met een ingebouwde accu wat de installatie eenvoudig maakt. Wanneer de batterij leegraakt krijg je een melding van de slimme deurbel op je smartphone. Natuurlijk hoef je de ingebouwde accu niet te gebruiken, je kunt Ring ook aansluiten op het stroomnet. Je kunt zelfs de stroom van je oude deurbel gebruiken. Ring heeft een goede camera, al is er ruimte voor verbetering. Kristalheldere HD-beelden hoef je niet te verwachten (de duurdere Pro versie komt met een 1080p camera). De audio is zuiver en wordt bij een goede verbinding niet blikkerig. Communiceren met gasten via Ring, en je smartphone, gaat dus uitstekend. Ook heeft Ring bewegingsdetectie aan boord en kan je beelden opnemen en opslaan op de cloud. Laatstgenoemde komt in een maandelijkse of jaarlijkse abonnementsvorm en is dus betaald. Ring kost 199 euro.

Skybell: HD-camera en schermafdruk

Skybell is een andere populaire slimme deurbel. Skybell komt zonder ingebouwde batterij. Dat maakt de installatie lastiger voor leken. De camera daarentegen is van uitstekende HD-kwaliteit. Ook Skybell heeft bewegingsdetectie en tweewegaudio. Beelden kan je niet opnemen, maar je kunt wel een schermafdruk maken van je gasten. Dit gebeurt automatisch als er wordt aangebeld of bij bewegingsdetectie. Dat maakt de Skybell ook geschikt als anti-inbraaksysteem. Skybell kost 199 dollar en is te koop via verschillende buitenlandse retailers.

August: geschikt voor domotica

De andere populaire slimme deurbel is August. Deze deurbel heeft bewegingsdetectie, slaat video’s op en is geschikt voor domotica. Met 1280×960 HD-beeld heeft deze deurbel een uitstekende camera aan boord. Nadeel is de vierkante vorm wat het lastiger maakt om te installeren op bepaalde deuren. August heeft net als Skybell geen ingebouwde accu aan boord wat de installatie lastiger maakt dan Ring. Een ander nadeel is dat de software van August soms voor problemen, zoals lag, kan zorgen. Aangezien er wordt gewerkt aan de app hoeft dit geen onoverkoombaar probleem te zijn. Ook August kost 199 dollar en is via diverse retailers in het buitenland te koop.

De drie beste slimme deurbellen

Natuurlijk zijn er ook andere slimme deurbellen, maar Ring, Skybell en August zijn de slimste en best geteste deurbellen die je op dit moment kunt kopen. Alledrie de deurbellen hebben pluspunten en minpunten. De app van alledrie de deurbellen werkt goed en krijgt uitstekende support. De camera van Ring is de minste van de drie, al heeft de Ring Pro-versie (279 euro) weer de beste camera. Audio is goed op zowel Ring, Skybell en August.

Wat zoek jij in een slimme deurbel?

Het is dus vooral de vraag wat jij zoekt in een slimme deurbel. Wil jij jouw complete huis slimmer maken? Dan is August de beste optie. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld ook de August Smart Lock waarmee je een (voor)deur kunt openen en sluiten via je smartphone, zonder tussenkomst van sleutels. Skybell is uitstekend als anti-inbraaksysteem dankzij de schermafdruk. Ring is de meest eenvoudige deurbel om te installeren en maakt het geschikt voor iedereen. Ring kan gezien worden als een slimme intercom.

Lager segment slimme deurbellen

Zoek je liever in een lager prijssegment? Dan zijn de Zmodo Greet met een prijskaartje van 80 dollar en de Vuebell met een prijskaartje van 110 dollar goede opties. Helaas zijn er in Nederland nog weinig winkels die de door ons genoemde slimme deurbellen verkopen. Ring is de enige bewezen slimme deurbel in Nederland die goed verkrijgbaar is, wat het misschien wel de beste, en op zijn minst de makkelijkste, koop maakt. Skybell en August zul je moeten importeren. In Nederland zijn wel goedkopere slimme deurbellen te koop, veelal uit China, maar de kwaliteit en ondersteuning hiervan is minder (bekend) dan de hierboven beschreven deurbellen. Om die reden raden wij Skybell, August en Ring aan.

Meer informatie

Meer handige tips over producten in het smart home en hoe je deze producten gebruikt vind je in onze tips en advies-sectie.

 • Delen:

Reacties

 1. Riet
  24 december, 2018 om 19:28

  Om de Ring deurbel te monteren heb ik echt geen elektra nodig? Ik heb kunststofkozijnen en een dito deur met een stalen kern. De installatie is dus alleen met schroeven? Mvg

  • Ciska
   16 januari, 2019 om 0:40

   Ja klopt, de ring 1 en 2 kunnen of met accu of met stroom worden aangesloten. De pro is wel alleen bedraad aan te sluiten.

 2. robin boon
  19 februari, 2019 om 21:25

  De meeste deurbellen zijn eenvoudig via schuifbeweging t everwijderen van bodemplaat en dus gevoelig voor diefstal. Zijn er ook alternatieve bellen die beter beveiligd zijn?

 3. Herman
  21 april, 2019 om 14:00

  Ik vind dat ze het toch moeten verbeteren,reden is dat als er gebeld wordt te lang duurt voor de app opkomt en dat diegene die heeft aangebeld al weg is voor je ziet wie er aan de deur staat.Dit wordt niet verteld en bij reclame van ring is het net of dat alles vlekkeloos verloop.

 4. Michel
  20 juni, 2019 om 21:20

  Ring en Nest deurbellen slaan de beelden op in de cloud, je moet dus betalen om je eigen beelden te kunnen benaderen. Normaalgesproken niet een groot probleem,?echter de astronomische prijs van deze merken ~€270,- inclusief het abonnement van een kleine €50,- euro per jaar zet deze merken voor mij ver buiten de markt.. (er zit namelijk maar voor een €20,- materiaal in de bellen)..

  Graag zou ik dan ook een test zien van bellen met een eigen opslag of opslag via een netwerk verbinding.. de bellen die nu getest zijn .. lijken gesponsord..

  • Saskia
   20 juni, 2019 om 21:37

   Mwah, ik heb zelf de ring 2 voor eur 138,78 € gekocht, incl extra accu en chime.
   Het ring abbo kost 30e/jaar.
   De chime heb ik direct weer verkocht gezien het geluid ook werkt via mijn alexa echo speakers.

   Dus qua kosten was ik voor ~125 euro + 30e/jaar klaar incl de extra accu die ik wel kan aanbevelen als je geen stroom hebt voor je bel.

   Ik heb wel een servertje ergens staan (nu in de kast), maar het laten draaien van je eigen server is wel een pak duurder. Bovendien waren mijn oude beide ‘alieexpress’ videodeurbellen met netwerk opslag echt waardeloos: 1) je hoort ze niet want alleen geluid buiten 2) vaak slechte wifi verbinding 3) live meekijken gaat hem niet worden. En 4) ik ben goed technisch maar het opzetten ervan is soms niet makkelijk dus lang niet voor iedereen weggelegd.

   Ik kan dus alleen maar de combi’s nest + google danwel ring + alexa aanraden!

   • Philippe
    21 augustus, 2019 om 2:43

    hallo Saskia, wat en hoe bedoel je met Google ? in je melding aanrader ring + google ?

   • Saskia
    21 augustus, 2019 om 10:23

    Niet? Ring werkt niet met Google, Nest wel. En Nest werkt weer niet met Alexa.

    Dus neem de combi Ring deurbel +Alexa speakers, OF de combi Nest deurbel + Google Home speakers.

  • Saskia
   20 juni, 2019 om 21:40

   Voor wat betreft bellen met een eigen opslag, als die gestolen worden ben je direct ook de beelden (van de dief…) kwijt.

   Mocht je ring gestolen worden dan heb je de beelden nog (tot 30 dagen terug) en biedt ring (eenmalig) aan deze te vervangen ook nog.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.