Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De slimme speaker van Xiaomi is een stuk goedkoper dan de Echo

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2017, 8:52 CategorieBediening

Xiaomi heeft deze week haar eigen slimme speaker onthuld, die veel goedkoper is dan de Amazon Echo: de Xiaomi Mi AI Speaker. De speaker beschikt over zes microfoons en zal fungeren als een hub voor alle slimme producten van de fabrikant.

Dit is de Xiaomi Mi AI Speaker, goedkoper dan de Echo

Deze week heeft de Chinese fabrikant Xiaomi haar eigen slimme speaker aangekondigd: de Xiaomi Mi AI Speaker. De slimme speaker beschikt over zes microfoons en zal straks werkzaam zijn als een centrale hub voor alle smarthomeproducten van het bedrijf. Als we Xiaomi mogen geloven, dan betreft dat momenteel zestig miljoen verbonden apparaten, waaronder rijstkokers, stofzuigers, luchtreinigers, ventilatoren en lampen. Aanvankelijk wordt de speaker alleen in China, in bèta, gelanceerd voor duizend mensen.

Met de feedback van die duizend mensen wil Xiaomi het product verbeteren. Qua werking zal de Mi AI Speaker geen bijzondere dingen doen: je kunt dingen aansturen met je stem en kunt de slimme assistent gebruiken voor je kalender, het weer, et cetera. De Mi AI Speaker gaat 299 yuan kosten, oftewel bijna 38 euro. Ter vergelijking: de Amazon Echo kost ruim 153 euro (omgerekend) en de Google Home kost 110 euro (omgerekend), dus dit product is veel goedkoper. Of de Xiaomi Mi AI Speaker naar Nederland komt, is nu nog niet bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. Bobbie
    29 maart, 2018 om 13:12

    Wanneer komt de Xiaomi naar Nederland? Ik kan de speaker namelijk nog niet vinden online. Alleen maar deze speakers: https://knibble.nl/smart-speaker

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.