Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Smarthomes uit films waar we stiekem wel in zouden willen wonen

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2017, 10:57 CategorieTips en advies

Al jarenlang zijn films die zich afspelen in de toekomst erg populair. We kwijlen geregeld weg bij de futuristische gadgets en automatisch rijdende voertuigen. In een degelijke Science-fiction film mag een smarthome natuurlijk ook niet ontbreken. Hoewel in het echte leven smarthomes al aardig in opkomst zijn, kunnen deze nog niet tippen aan bijvoorbeeld het huis van Tony Stark of het futuristische huis uit Back to the Future.  Hieronder de mooiste smarthomes die we door de jaren heen in films gezien hebben. Wat is jouw favoriet?

Theodore’s appartement in ‘Her’

In dit appartement zou iedereen wel willen wonen. Theodore’s huis in de film Her bevindt zich in een futuristisch Los Angeles. Dit klinkt natuurlijk al heel aantrekkelijk, maar het meest opvallende is dat je in dit huis niet overweldigd wordt met beeldschermen. Theodore’s bestuurssysteem genaamd Samantha is geïnstalleerd op zijn iMac look-a-like desktop, maar communiceert met hem via een draadloos oortje. In zijn woonkamer speelt Theodore een VR-game, welke hij bestuurt met simpele handgebaren. Hij communiceert met het grofgebekte personage uit de videogame alsof hij converseert met een echt persoon. Dit huis brengt gamen en Virtual-Reality naar een nieuw level!

Tony Stark’s huis in ‘Iron Man’

In het huis van Tony Stark oftewel Iron Man word je overspoeld met technologische snufjes. Zullen onze smarthomes er ooit zo uitzien? Zo kennen we allemaal de 3D hologrammen in Stark’s kantoor, maar er zijn ook simpele snufjes die het leven een stuk makkelijker zouden maken. In Stark’s huis vindt je onder andere geautomatiseerde, digitale gordijnen die openen op het moment dat de wekker gaat. Je hoeft de krant ’s ochtends niet meer open te slaan. Deze smart-ramen brengen je op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Zo willen wij ook wel wakker worden.

Mcfly’s huis in ‘Back to the Future’

De Back tot the Future films uit de jaren 80/90 staan erom bekend bepaalde technologische ontwikkelingen correct te voorspellen. Zo behoren dingen als videobellen, tablets en 3D films tegenwoordig tot de dagelijkse kost. Er zijn echter ook dingen in de film waar we (nog) niet over beschikken. Zo schreven we laatst een artikel over The Chef Collection van Samsung, maar deze valt in het niet vergeleken met de slimme keuken uit Back to the Future II. Zo vindt je hier een supersnelle pizza oven van Black & Dekker ( welke uiteraard werkt op stembediening ), fruitmanden die werken op stembediening en nog veel meer. De decoratie van de keuken is om te huilen, maar functioneel is het zeker.

Nathan’s laboratorium in ‘Ex-machina’

Ben jij niet vies van een dansje? Dan is het huis in Ex Machina echt wat voor jou. Met een klik op de knop tovert Nathan een van de kamers om tot een prachtige dansvloer met discoverlichting en harde muziek. Voor de geïnteresseerden: dit huis bestaat echt en staat in Noorwegen. Het wordt gebruikt als hotel en je kunt hier overnachten.

Het huis in ‘The Jetsons’

Wij kunnen niet wachten tot 2064, als we dat nog mogen meemaken… Hoewel er momenteel al aardig wat soortgelijke gadgets uit The Jetsons House in real life beschikbaar zijn, zijn er enkele snufjes waar we nog even op moeten wachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoenen waarmee je op het plafond kan lopen en robot-tandenborstels. Wij kunnen niet wachten!

Korben’s huis in ‘The Fifth Element’

Het huis van taxichauffeur Korben Dallas uit de film The Fifth Element is een smarthome die we kunnen plaatsen in de categorie ‘Klein, maar fijn’. In deze moderne studio in het Amerikaanse Brooklyn vind je een automatisch uitschuif-bed, een sigarettenautomaat die je vertelt dat je moet stoppen, een muziekspeler die opstart wanneer je wakker wordt en nog veel meer. Dit huis(je) zit architectonisch zeer slim in elkaar!

De slimme keuken in ‘Smart House’

In 1999 maakte ook Disney een film waarin een smarthome te zien was. Met name de slimme keuken is erg indrukwekkend. Zo wordt onder leiding van digitale assistent ‘Pat’ elke taak als de bliksem uitgevoerd. De calorieën worden bijgehouden en er staan binnen no-time de lekkerste drankjes en maaltijden op tafel. Lees je mee Alexa?

Garden’s kames in ‘The Space Between Us’

In The Space Between Us zien we een voorbeeld van een kinderkamer waar elk tienerjongetje van droomt. Dit huis staat op Mars, wat natuurlijk niet erg praktisch is, maar daar houden we voor nu maar even geen rekening mee. De op Mars geboren Gardner wilt niets liever dan naar de aarde afreizen, maar wij zouden best met hem willen ruilen. Zo heeft hij een robot als beste vriend en openen/sluiten de deuren op commando.

De beveiliging in ‘The Purge’

Hoewel het smarthome uit The Purge niet bepaald bijdraagt aan een goede afloop, zijn de snufjes spectaculair. Zo heb je via de vele beveiligingscamera’s een duidelijk beeld van wat er zowel binnen als buiten gebeurd en kun je jezelf in een vingerknip wapenen tegen bedreigingen van buitenaf. ‘Better safe than sorry’.

Zoals je kunt zien zijn de futuristische smarthomes in films veel verder ontwikkeld dan in het echte leven. Zo kunnen wij (nog niet) genieten van pratende keukens en slimme ramen. Wij moeten het doen met bijvoorbeeld een slimme stofzuiger en slimme speakers. Zullen onze huizen er ooit zo uitzien? Wij hopen in ieder geval van wel en als je de ontwikkelingen van het moment ziet, zit dit er ook zeker aan te komen. Wij zetten nog even (zelf) een kopje koffie!

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.