Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Somfy introduceert Somfy One all-in-one alarmsysteem

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2017, 10:28 CategorieVeiligheid en beveiliging

Somfy introduceert met de Somfy One een alles-in-één alarmsysteem met camera, sirene en bewegingssensor. Het systeem uit de nieuwe Somfy Protect-range is te activeren en te controleren via een gratis app.

Somfy One alarmsysteem

Het nieuwe Somfy One-systeem is een compleet pakket voor de beveiliging van je smart home en bestaat uit een Full-HD videocamera om zowel overdag als ’s nachts opnames te maken of live mee te kijken, een 90-DB sirene die volledig geïntegreerd is en luid genoeg is om indringers af te schrikken, en een bewegingsmelder.

Somfy One heeft de voordelen van een bewakingscamera, maar onderscheidt zich door ook alarmfuncties met een geavanceerde bewegingssensor aan te bieden. Zodra de camera beweging detecteert, gaat het alarm af, wordt er een push-bericht gestuurd en neemt de camera 10 seconden op. Voor een langere opnamefunctionaliteit zijn extra opties beschikbaar.

Via de app kun je de opgenomen beelden direct terugzien, live meekijken of foto’s maken. Bovendien kun je via een ingebouwde speaker en microfoon direct meeluisteren en op afstand spreken. Alles wordt veilig opgeslagen in de Somfy-cloud waar de beelden tot 24 uur terug zijn te kijken.

De Somfy One houdt rekening met de privacy en schuift de shutter dicht zodra de camera wordt uitgeschakeld. Verder is het systeem uit te breiden met extra Somfy Protect-accessoires zoals de IntelliTAG, een deur- en raamsensor die bij inbraakpogingen waarschuwt nog voor de inbrekers binnen zijn.

Somfy One biedt daarbij voordelen zoals Smart Activation, waarmee je een melding krijgt dat je de beveiliging kunt in- en uitschakelen wanneer je in de buurt van je woning bent (via de geolocatie van je smartphone). Het product is klaar voor de toekomst met IFTTT en kan nu al communiceren met Philips Hue.

Prijs & beschikbaarheid

De Somfy One is vanaf heden verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 249,00 euro

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.