Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

The Chef Collection: Zo maakt Samsung de keuken weer een stuk slimmer

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2017, 17:52 CategorieKeuken

Smart keukens zijn in Nederland (nog) niet erg populair. Vandaag introduceert Samsung een collectie met slimme keukenapplicaties die verbonden kunnen worden met het internet. Tot nog toe is deze collectie alleen aangekondigd in de Verenigde Staten, maar wij kunnen niet wachten tot The Chef Collection naar Nederland komt!

The Chef Collection

The Chef Collection bestaat uit smart koelkasten, smart ovens, smart magnetrons en smart vaatwassers. Samsung wil zich onderscheiden door alle keukenapplicaties de mogelijkheid te geven met Wi-fi verbinding te maken. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld de oven in de gaten kunt houden via een app op je smartphone. Ook beschikken de nieuwe smart koelkasten over een functie waarmee je zelf kunt bepalen welke gedeeltes koelen en welke gedeeltes vriezen. Ook komen deze koelkasten met een ingebouwde camera. Zo kun je via de mobiele app precies zien wat er in je koelkast ligt.

Andere apparatuur

Ook aan witgoed is gedacht. Zo heeft Samsung smart wasmachines en smart drogers in de nieuwe collectie. Ook de smart stofzuiger mag niet ontbreken. Overigens is dit niets nieuws, zoals we eerder schreven.

Verenigde Staten

Samsung is overigens niet het enige bedrijf dat keukenapplicaties wi-fi ready maakt. Zo hebben bedrijven als Whirlpool, GE en LG al keukenapplicaties die door middel van een internetverbinding te bedienen zijn.  The Chef Collection zal deze herfst op de markt komen in de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend of deze collectie ook naar Europa komt.

Lees ook ons artikel met vijf innovaties voor een slimme keuken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.