Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Volgende Amazon Echo zal ontzettend gaan lijken op Apple HomePod’

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2017, 10:07 CategorieBediening

Als we de geruchten mogen geloven dan zal de volgende Amazon Echo-speaker ontzettend moeten gaan lijken op de Apple HomePod. Het online warenhuis zou bijna elk aspect van de originele Echo-speaker willen aanpakken, maar voornamelijk het geluid.

Amazon Echo gaat op Apple HomePod lijken – gerucht

Het is inmiddels twee jaar geleden sinds de lancering van de Amazon Echo, de slimme speaker die een golf aan nieuwe producten teweeg heeft gebracht: de productgroep van stemgestuurde speakers met daarin digitale assistenten. En hoewel Amazon mettertijd nieuwe modellen heeft geïntroduceerd voor de Echo-familie, zoals de Echo Look, Echo Show en Echo Dot, is het originele model nooit echt van een nieuwe versie voorzien. Maar als we de geruchten mogen geloven, dan komt daar binnenkort toch echt verandering in.

Een onbekende bron meldt namelijk aan de techwebsite Engadget dat Amazon een nieuwe Echo-speaker ontwikkelt die sterk zal gaan lijken op de Apple HomePod. De nieuwe Echo zou korter en slanker moeten zijn dan het originele model; het lijkt net alsof er drie of vier Dot-modellen op elkaar zijn gestapeld, aldus de bron. Daarnaast zouden de hoeken wat ronder moeten zijn en wordt er een zacht doek over het apparaat geplaatst. Uiteraard moet de kwaliteit van de muziek ook verbeterd worden, net zoals op de HomePod het geval is.

Meer tweeters

Amazon zou enkele tweeters in de slimme speaker willen bouwen en dus niet langer leunen op één tweeter die al het werk moet doen, plus een woofer. De HomePod beschikt over meerdere tweeters en dat is de reden dat die slimme speaker veel beter klinkt dan welk Amazon Echo-model dan ook. Daarnaast zou Amazon ook de microfoon op de spraakgestuurde speaker willen verbeteren, maar op moment van schrijven is niet duidelijk hoe. Op het huidige model zijn er al zeven aanwezig, in tegenstelling tot zes op de HomePod.

Wat nog wel zou kunnen is dat Amazon de herkenningssoftware kan verbeteren, waardoor die je stem beter kan horen en wellicht meer rekening kan houden met de indeling van je kamer. De Google Home beschikt over twee microfoons, maar heeft betere herkenningssoftware aan boord waardoor er niet zo veel nodig zijn. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de nieuwe Amazon Echo beschikbaar zal zijn en wat ‘ie zal kosten. Amazon heeft nog niet gereageerd op de huidige geruchten omtrent de speaker.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.