Multiroom audio is een feature die we op steeds meer apparaten tegenkomen. Met de Chromecast-standaard van Google is het al mogelijk en diverse fabrikanten hebben eigen multiroom-systemen ontwikkeld. Op het gebied van slimme speakers is deze functie nog geen standaard. De Google Home-speaker van google kan het al, en het lijkt erop dat multiroom audio nu ook naar de Echo-speakers van het Amerikaanse bedrijf komt.

Volgens de bronnen van het Duitse Cashys Blog werkt Amazon momenteel aan een manier om multiroom audio naar zijn Echo-apparaten te sturen. Ook zou Amazon het mogelijk willen maken om Alexa-speakers in groepen te plaatsen waardoor je de audioweergave met groep kunt aanpassen. Amazon zelf heeft nog niet op het gerucht gereageerd, maar het lijkt een logische nieuwe functie voor de populaire Amazon Echo-speakers.

Het enige probleem dat Amazon nu nog heeft is dat de Echo-speakers niet echt bekendstaan om hun uitmuntende audiokwaliteit. Er zijn dan ook al fabrikanten die hun eigen speaker met de Alexa-spraakassistent op de markt willen brengen. Vorige week zagen we bijvoorbeeld de Voice One van KitSound voorbij komen. De concurrentie staat echter ook niet stil. Zo heeft Apple onlangs de HomePod aangekondigd, een speaker die met name op het gebied van audiokwaliteit ook hoge ogen moet gooien.