Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple HomePod straks gemakkelijker te koppelen aan een iPhone

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2017, 9:38 CategorieBediening

Uit een recent vrijgegeven update voor de iPhone blijkt dat de Apple HomePod straks gemakkelijk te koppelen is met een iOS-apparaat. Het koppelproces wordt vergeleken met die van de AirPods, ook al heeft de HomePod daar geen dedicated chip voor.

Apple HomePod straks gemakkelijk te koppelen

Ondanks het feit dat de Apple HomePod niet dezelfde W1-chip heeft als de AirPods van het bedrijf, zou het toch zo zijn dat de slimme speaker op gemakkelijke wijze met een iPhone te koppelen is, blijkt nu uit informatie dat gelekt is via een recent vrijgegeven update voor het iOS-besturingssysteem. In de data van de update is een afbeelding gevonden met daarop een HomePod en een iPhone. Op het scherm van de iPhone wordt een soortgelijk koppelproces laten zien die we ook tegenkomen wanneer we de AirPods koppelen.

In tegenstelling tot het koppelproces van bijvoorbeeld de AirPods of de Apple Watch, zal de digitale assistent Siri nu constant aanwezig zijn en de gebruiker op een gegeven moment een code toesturen ter authentificatie. Ook moeten gebruikers nog eens bewijzen dat ze echt zijn wie ze zeggen dat ze zijn, zodat de Apple HomePod toegang kan krijgen tot iCloud en Apple Music. Verder blijkt uit de data dat gebruikers kunnen kiezen voor een mannelijke of vrouwelijke stem voor Siri en of de updates automatisch of handmatig worden geïnstalleerd.

iOS-ontwikkelaar Guilherme Rambo heeft ook een video online geplaatst met daarin het koppelproces van de HomePod.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.