Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Devolo lanceert Smart WiFi voor sneller internet in huis

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2017, 14:40 CategorieThuisnetwerk

Devolo introduceert de nieuwe Smart WiFi-technologie. Deze technologie maakt wifi in huis nog sneller, stabieler en betrouwbaarder, aldus de fabrikant. Smart WiFi is vanaf begin oktober 2017 beschikbaar als gratis firmware-update voor alle dLAN 1200+ WiFi ac Powerline-adapters.

devolo Smart WiFi: voor slimmere wifi

Het Duitse devolo heeft een nieuwe techniek ontwikkeld om zijn Powerline-adapters nog gebruiksvriendelijker te maken en het WiFi-signaal in huis te verbeteren. WiFi Powerline-adapters gebruiken het elektriciteitsnet in huis als ware het een extra lange datakabel, en zijn daardoor een goede oplossing om grote appartementen of huizen volledig te voorzien van een goed wifibereik. Ze hebben het unieke voordeel dat elk stopcontact omgetoverd kan worden tot een wifihotspot – onafhankelijk van de afstand tot de router en ongeacht of de verbinding door dikke muren of gewapend beton gaat.

Nu is het nog zo dat apparaten verbonden blijven met de hotspot waarmee het als eerste verbonden was, zelfs als je door het huis loopt en daarbij in de buurt komt van een veel sterker wifipunt. Het device stapt pas over naar dit punt wanneer de verbinding verbroken wordt. Met Smart WiFi is dit verleden tijd. Dat maakt wifiroaming aanzienlijk sneller en devices verbinden altijd met de sterkste hotspot. Daarbij zorgt Smart WiFi ervoor dat snellere apparaten voorrang krijgen, wat het hele netwerk sneller maakt, en dat automatisch de juiste frequentieband gekozen wordt.

De voordelen van Smart WiFi voor alle dLAN 1200+ WiFi ac Powerline-adapters van devolo:

  • alle wifi-apparaten verbinden nog sneller met het snelste wifipunt (roaming);
  • snellere wifi-apparaten krijgen voorrang (airtime fairness);
  • smartphones, tablets, laptops en alle andere wifi-apparaten maken automatisch verbinding met de snelste frequentieband (band steering).

Gebruikers van de dLAN WiFi 1200+ ac profiteren automatisch van Smart WiFi dankzij een gratis firmware-update die vanaf oktober van dit jaar uitgerold zal worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.