Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Facebook werkt aan een apparaat waarmee je kunt videobellen’

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2017, 9:47 CategorieBediening

Er zijn meer geruchten verschenen over de projecten van Facebook. Het bedrijf zou momenteel aan twee smarthomeproducten werken. Het zou moeten gaan om een videobelapparaat, evenals een slimme speaker (maar dan zonder scherm).

Facebook werkt aan twee smarthomeproducten – gerucht

Facebook werkt momenteel aan een videochatapparaat bedoeld voor in een smart home, schrijft Bloomberg. Dat product, dat mogelijk in de lente wordt aangekondigd, beschikt over een groot touchscreen, een camera met een groothoeklens, microfoons en speakers. Op papier lijkt het apparaat op de Amazon Echo, maar dan met een groter scherm: ergens tussen de 13- en 15-inch. Het bedrijf zou momenteel overwegen een versie van Android als besturingssysteem mee te leveren op het videochatapparaat.

Daarnaast zou de camera voorzien kunnen worden van enkele slimme camerafuncties. Zo zou die in staat zijn mensen te scannen en hen te blijven volgen. Verschillende smarthomecamera’s ondersteunen een dergelijke feature al, zoals de Nest Cam IQ, die mensen kan herkennen in je huis. Facebook zou echter mensen moeten gaan overtuigen van het belang van een dergelijke camera en de privacyzorgen moeten wegnemen; veel mensen geloven nu al dat het bedrijf meeluistert via de microfoon op de smartphone waar de app op staat.

Eerder kwam al in het nieuws dat Facebook werkt aan een slimme speaker met een 15″-scherm aan boord. Dit blijkt nu dus een tweede product te zijn, namelijk een reguliere slimme speaker die rond de honderd dollar moet gaan kosten. Beide producten zouden echter werken met stemcommando’s en een digitale assistent ingebouwd krijgen. Het wachten is nu totdat het bedrijf zelf naar buiten brengt wat nu precies de plannen zijn. Daar moeten we toch echt op wachten. In de lente van 2018 horen we ongetwijfeld meer over de producten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.