Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Glow laat zien wat je smart home nu eigenlijk kost

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2017, 11:14 CategorieEnergie

Een smart home vol elektronische apparaten verbruikt natuurlijk een hoop stroom, maar hoe maak je nu inzichtelijk wat je precies verbruikt, op een eenvoudige manier? Dat is de vraag die de mensen achter Glow zichzelf stelden. Het antwoord is een simpele energiemonitor die via Kickstarter voor 149 dollar aangeboden wordt.

De Glow is een klein en fraai vormgegeven apparaat dat het energieverbruik in de gaten houdt door middel van ‘magneto-sensing technologie’. Deze technologie wordt bijvoorbeeld ook door je smartphone gebruikt om de kompas-app aan te sturen. Glow gebruikt dit om inductieve velden te meten die via de hoofdleiding je huis binnenkomen.

De Glow creëert een uitgangswaarde voor het energieverbruik bij jou thuis en gecombineerd met de gegevens van je apparaten, de energieleverancier en de informatie op je laatste factuur kan het apparaat aangeven wat je zou moeten verbruiken en waar je op kunt besparen. Het apparaat gebruikt de bijbehorende app om je te laten zien wat er te besparen valt. Bijvoorbeeld; je krijgt een notificatie als er ineens abnormaal veel energie verbruikt wordt en je krijgt een indicatie van de kosten voor de volgende factuur.

Het apparaat zelf lijkt een beetje op een gekleurde Google Home, maar de kleuren hebben wel degelijk een doel. Groen geeft aan dat het energieverbruik volgens verwachting is, rood betekent dat er iets niet klopt, en alles er tussenin geeft aan welke kant het verbruik opgaat. De installatie is vrij eenvoudig; je sluit een sensor aan in de meterkast, plaatst de Glow op diverse plekken in huis voor de kalibratie en binnen 10 minuten kan de monitor van start.

Via Kickstarter kan in het project geïnvesteerd worden vanaf 149 dollar. Voor dat bedrag krijg je ook een Glow thuis gestuurd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.