Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google kondigt drie third party speakers met Google Assistant aan

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2017, 20:50 CategorieBeeld en geluid

Volgens Google gaan er nog dit jaar drie third party speakers die gebruik maken van Google Assistant op de markt verschijnen. Het gaat om modellen van onder meer Anker en Mobvoi.

Google Assistant naar third parties

In mei van dit jaar bracht Google al een toolkit uit, waarmee ook andere fabrikanten zelf Google Assistant in hun speakers aan konden brengen. Er zijn er alvast drie aangekondigd voor later dit jaar. Zo is er onder meer de Zolo Mojo van het merk Anker. Het is niet de eerste slimmer speaker van Anker, dat eerder al de Eufy Genie op de markt bracht. De Eufy Genie diende als een alternatief voor de Echo Dot van Amazon en maakte eveneens gebruik van Alexa-spraakbesturing.

Anker noemt deze Mojo echter een instapmodel als het gaat om slimme speakers. Hij krijgt straks dan ook een adviesprijs van 70 dollar. De Mojo is uitgerust met een speaker van 5 watt, twee microfoons en ondersteuning voor Google Cast Audio, Wi-Fi en Bluetooth. Volgens Google zal de Mojo eind oktober op de (buitenlandse) markt verschijnen.

De tweede speaker is de TicHome Mini, een kleine en draagbare speaker afkomstig van het Chinese bedrijf Mobvoi. Deze speaker werd in mei al aangekondigd. Mensen die zich nu al inschrijven voor de mailing-lijst krijgen straks dertig procent korting op het momenteel nog prijsloze product. De specificaties van de TicHome Mini zijn nog niet bekend gemaakt.

Over de derde speaker, de GA10 van Panasonic, kun je alles lezen in dit eerdere bericht. Wat betreft de beschikbaarheid van de speakers, gaf Google aan dat ze vooralsnog enkel op de markt worden gebracht in Amerika, Engeland, Australië, Canada, Duitsland en Frankrijk.

Naast de drie speakers maakte Google ook bekend dat ze Google Assistant gaan integreren met verschillende huishoudelijke apparaten van LG.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.