Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

IKEA begint verkoop gekleurde slimme lampen in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2017, 14:37 CategorieVerlichting

De verwachting was dat de nieuwe gekleurde slimme lampen van IKEA pas in oktober naar Nederland zouden komen, maar het blijkt dat de lampen nu al in sommige vestigingen van de winkel te koop zijn. Je kunt de gekleurde lampen aanschaffen voor een prijs van 34,95 euro. Voor dit bedrag krijg je er ook een afstandsbediening bij.

Tegenover Tweakers bevestigt IKEA vandaag dat diverse winkels al een voorraad van de nieuwe lampen ontvangen hebben. Toch is de officiële verkoopstart nog steeds op 1 oktober gepland, waarna alle vestigingen voldoende voorraad krijgen. De nieuwe lamp kan, in tegenstelling tot de eerder gelanceerde Trådfri-lampen, kleuren weergeven. De lampen komen met een E27-fitting, een helderheid van 600 lumen en een vermogen van 8,6 Watt. De prijs van een lamp met afstandsbediening ligt op 34,95 euro. De witte variant is te koop voor 29,95 euro.

Daarnaast is vanaf begin oktober, zoals eerder al aangekondigd, een update voor de app beschikbaar waarmee ondersteuning voor Amazon Alexa, Google Home en Apple HomeKit geïntroduceerd wordt. Hierdoor kun je de lampen middels de apps van de platformen en de gekoppelde spraakassistenten bedienen. Sinds vorige week zijn de slimme lampen van IKEA al compatibel met Philips Hue. Hierdoor kunnen ze samen, in één systeem, gebruikt worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.