Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

IKEA breidt assortiment uit met slimme lampen die kleuren weergeven

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2017, 20:48 CategorieVerlichting

IKEA zet vol in op het slimme huis. Eind vorig jaar introduceerde het bedrijf een assortiment met slimme lampen voor in huis en ook heeft IKEA zonnepanelen gelanceerd die je slimme huis van stroom kunnen voorzien. In oktober wordt het assortiment verder uitgebreid met slimme lampen die kleuren kunnen weergeven en ondersteuning voor verschillende smart home-platformen.

Je kunt al een tijdje naar IKEA voor de slimme Trådfri-lampen die met een app bediend kunnen worden. Deze lampen kunnen echter alleen wit licht weergeven. Per 1 oktober wordt het assortiment uitgebreid met nieuwe lampen die ook kleuren kunnen weergeven. Verdere details over de lampen zijn nog niet bekend.

Daarnaast is vanaf die datum, zoals eerder al aangekondigd, een update voor de app beschikbaar waarmee ondersteuning voor Amazon Alexa, Google Home en Apple HomeKit geïntroduceerd wordt. Hierdoor kun je de lampen middels de apps van de platformen en de gekoppelde spraakassistenten bedienen.

Dat is niet het enige nieuws, want met de introductie van de gekleurde lampen zal IKEA ook de prijs van de witte lampen verlagen. De prijs van een instapset met witte lampen daalt vanaf 14 augustus van 85 euro naar 80 euro. Een overzicht van de slimme verlichting die IKEA momenteel in het assortiment heeft vind je in ons eerdere artikel.

  • Delen:

Reacties

  1. AMM Mulder, mw
    19 augustus, 2017 om 9:22

    IK WACHT OP DE EERSTE SMART WATCH VOOR SENIOREN -IN BEREIKBAARHEID S.O.S.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.