Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

KitSound introduceert de Voice One als alternatief voor de Echo

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2017, 9:51 CategorieBeeld en geluid

Het Britse bedrijf KitSound heeft de Voice One aangekondigd. De speaker maakt gebruik van Amazons persoonlijke assistent Alexa en is een krachtiger alternatief voor de Echo-speaker van Amazon.

Voice One voor een extra soundboost

KitSound heeft de Voice One dan ook in samenwerking met Amazon gebouwd. Hij functioneert op dezelfde manier als de Echo en kan reageren op vragen en commando’s van de gebruiker. De Echo heeft echter alleen een 2.5-inch woofer en een 2-inch tweeter aan boord, terwijl de Voice One met twee 10 Watt full-range drivers een stuk krachtiger is. De drivers zijn neergezet in een tegengestelde configuratie en leveren geluid dat in 360 graden verspreid wordt.

Daarvoor is de Voice One in vergelijking met de Echo veel beter geschikt om muziek mee af te spelen. Al zal de ene individuele gebruiker meer waarde hechten aan de geluidskwaliteit van muziek uit een slimme speaker dan de andere. De drivers en de technologie die de audio verwerken zitten goed verstopt achter een van Nano voorziene huls, die het apparaat beschermt tegen bijvoorbeeld waterspetters. Alhoewel het niet aan te raden is om de Voice One tijdens een stortbui mee naar buiten te nemen.

KitSound heeft de Voice One ook voorzien van multi-room-mogelijkheden, waarbij tot op acht speakers met elkaar verbonden kunnen worden. Je kunt je audio naar een van de speakers streamen, of bijvoorbeeld een draaitafel aansluiten, die de muziek vervolgens via je wi-fi naar alle aangesloten speakers stuurt.

De slimme speaker van KitSound komt eind september naar het Verenigd Koninkrijk voor een adviesprijs van 129 Britse ponden. Over een release in Nederland (en een bijbehorende adviesprijs) is nog niets bekend. Ook de Echo is momenteel nog niet in de Benelux verkrijgbaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.