Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Lenovo komt met smart Alexa-speaker die aan een Tab 4-tablet vast moet

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 23:22 CategorieBediening

Lenovo is met de Home Assistant Pack op de markt gekomen. Dit is een nieuw product dat twee zaken combineert: een tablet en een smart speaker. Het product is in feite een smart speaker, en een tablet van dezelfde fabrikant – te weten een Tab 4-variant – moet eraan worden vastgeklikt.

Combinatie vormt smart home-assistant

Op die manier wordt een speaker van een scherm voorzien, en de tablet van een behoorlijke speaker. Echter, de speaker werkt alleen als er een tablet aan vast zit, en de boel moet ook nog eens aan een stopcontact hangen. Alleen dan valt deze combinatie te gebruiken als smart home-assistent.

Alexa

De speaker loopt op de smart home-assistent Alexa van webwinkel Amazon. Sterk punt is de prijs van de speaker: nog geen 70 dollar. Zwak punt is de noodzaak om er een Lenovo Tab 4-tablet aan vast te maken, die je er dus ook nog bij moet kopen. Tab 4 8, Tab 4 10, Tab 4 8 Plus, and Tab 4 10 Plus werken allemaal met de speaker, die een adapter bevat waardoor alle verschillende schermformaten aan de luidspreker kunnen worden bevestigd.

Lenovo meldt er het volgende over in een persbericht:

Alexa maakt ook andere apparaten slimmer en dit zie je als eerste bij de tablets van Lenovo. De op families gerichte Tab 4-serie is nu nog veelzijdiger dankzij het Alexa-powered Home Assistant Pack. Gebruik je stem om nieuws, het weer of je kalender te zien op het 4s-scherm. Het Home Assistant Pack rust de Tab 4 uit met de Home Assistant-app, een krachtige 3W luidspreker en spraakdetectie met twee microfoons.

In Nederland hebben we helaas weinig aan het product, wat hier dan ook niet op de markt wordt gebracht. Alexa is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.